БСП иска оставката на правителството и провеждане на парламентарни избори

...
БСП иска оставката на правителството и провеждане на парламентарни избори
Коментари Харесай

БСП поиска извънредни парламентарни избори заедно с евровота през юни

Българска социалистическа партия желае оставката на държавното управление и осъществяване на парламентарни избори дружно с европейския избор през юни. Това сподели лидерката на социалистите Корнелия Нинова .

Новината идва на фона на ГЕРБ-СДС, „ Продължаваме промяната – Демократична България “ и Движение за права и свободи и преди ротацията на премиерския пост сред Николай Денков и Мария Габриел .

Нинова сподели, че оценката на Националния съвет на партията за ръководството на кабинета на Денков в последните девет месеца е – „ липса на морал, национално изменничество, разпределение на властта и изгодите в страната, легализиране на корупцията “.

„ Правителството има две стратегии – една публична и подправена и една неофициална, която извършва “, сподели още Нинова.

От изявленията ѝ стана ясно, че партията е взела решение да организира цялостен цикъл на избори в районните организации в София и Бургас. Тя оправда това с несъблюдение на решения на централното ръководство на партията от страна на локалните ѝ клонове.

„ Изключени и осъдени няма да има “, сподели още лидерката на Българска социалистическа партия.

Зам.-председателят на партията Кристиан Вигенин сподели, че Българска социалистическа партия ще поддържа актуалният еврокомисар по работни места и соациални права Никола Шмит за претендент за ръководител на Комисията след изборите през юни.

След изборите през април 2023 година Българска социалистическа партия се намира в съпротива в Народното събрание дружно с проруската „ Възраждане “ и „ ИТН “ (ИТН) на Слави Трифонов. Година по-рано социалистите бяха част от ръководството дружно „ Продължаваме промяната “, „ Демократична България “ и Има Такъв Народ.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР