БСП иска да бъдат решавани социалните проблемиПП са длъжни да

...
БСП иска да бъдат решавани социалните проблемиПП са длъжни да
Коментари Харесай

Георги Свиленски: Предложенията на БСП за 300 лв. до 4 клас и безплатни учебници до 12 клас бяха приети

БСП желае да бъдат решавани обществените проблеми
„ Политическа партия са длъжни да поемат отговорност за основаване на кабинет и в границите на втория мандат да положат всички старания България да има работещо държавно управление. Без него не могат да бъдат одобрявани нито закони, нито бюджет, нито да бъдат решавани проблемите на българските жители. Следващите избори ще родят същото, те няма да решат проблемите на хората, по тази причина депутатите би трябвало да създадем по този начин, че България да има държавно управление. Ние ще участваме в този развой. “ Това съобщи зам.-председателят на парламентарната група на “БСП за България “ Георги Свиленски в ефира на Българска национална телевизия.

В предаването “Още от деня “ той изясни, че позицията на левицата срещу мандата на ГЕРБ и кабинет на проф. Габровски е декларирана още преди два месеца – ясно тъкмо и изрично.

„ Аз бях сюрпризиран, че кандидатурата на Николай Денков беше показана дори преди да бъде одобрена от техните национални органи “, съобщи социалистът и продължи: „ Тоест “Продължаваме смяната “ и “Демократична България “ потеглиха първо с някакви условия, първото от които беше Изборният кодекс – безусловно недопустимо за нас. Днес показаха и претендента за министър председател. Нека да ни поканят на диалози, с цел да забележим техните визии за държавно управление “, прикани той.

Според Свиленски с червени линии и предварителни непреодолими условия няма по какъв начин да бъде открита поддръжка. „ Темата сега е бъдещето на България, да има държавно управление. Да има парламент, който да взема решение проблемите, които ние решаваме и през днешния ден, и през вчерашния ден, и оня ден “, добави той.

„ В момента сме в обстановка, в която всички партии, не можейки да сформират кабинет, бягат от отговорността да кажат на българските жители “ние се проваляме в съставянето на кабинет “. И се чудят по какъв начин да го създадат по този начин, че обществото да не разбере кой е отговорен за това, че ще се отиде на избори “, разяснява той и даде образец с непреодолимото изискване за хартиената бюлетина. „ Ние няма да се откажем – това решение е взето, премислено, оценено “, безапелационен е депутатът от Българска социалистическа партия.

По думите на социалиста хартиената бюлетина и Изборният кодекс не могат да бъдат разграничителна линия. „ Няма нищо общо сред държавно управление и хартиена бюлетина, сред ръководещо болшинство и Изборен кодекс. Това са радикално разнообразни неща, преднамерено вкарани в публичния спор като разграничителната линия – вкараха ги Политическа партия и Демократична България “, уточни той и добави, че тази концепция на левицата е от 47-ото Народно събрание и тогава са намерили поддръжка в “Продължаваме смяната “.

Свиленски е безапелационен, че идната седмица ще бъде отхвърлено ветото на президента върху ИК. „ Даже с напъните, които е положил президентът и администрацията му, не са съумели да намерят задоволително причини “, счита той.

Българска социалистическа партия желае да бъдат решавани обществените проблеми, проблемите на левите хора. „ Днес българският парламент отхвърли спор за това младежите до 26 година да бъдат освободени от налози, отхвърли спор за бъдещето на младите си хора, за демографския проблем “, напомни Свиленски и изясни, че за решаването на този проблем би трябвало да се върви малко по малко: „ Приехме 300 лв. за всяко дете за първия образователен ден от първи до четвърти клас. Безплатни учебници до 12-ти клас също се одобри “, уточни социалистът като образци за към този момент признатите обществени политики на левицата.

Ако от левицата бъдат поканени на диалози с втория мандат, то те ще отидат. „ Ние сме партия, която може да седне и да приказва с всички, които желаят да приказват. Цената я видяха българските жители – два пъти покачване на пенсиите “, напомни социалистът.

Във връзка с разминаванията в позициите сред Българска социалистическа партия, от една страна, и Политическа партия и Демократична България, от друга, Свиленски съобщи: „ Общата точка сред нас е бъдещето на България, това хората да живеят по-добре, да се подкрепи бизнесът. Ще си приказваме за цените на парното, която скача с 40%, за цената на водата, която скача с 22%. Това чакат хората – решение на тези въпроси. Очакваме да забележим тяхната стратегия и цели, с цел да седнем на масата на договарянията и да покажем на българските жители, че има виновни народни представители, които мислят за тях, а не за личното си оцеляване “, заключи социалистът.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР