БСП има две основни задачи пред себе си. Първата е

...
БСП има две основни задачи пред себе си. Първата е
Коментари Харесай

Атанас Зафиров: Най-важната задача пред БСП е сфрмиране на правителство, което да изведе България от кризите

" Българска социалистическа партия има две съществени задания пред себе си. Първата е активизирането на партията за победа на кандидат-президентската двойка Радев и Йотова. Втората задача е мощно присъединяване в идните договаряния, тъй че Българска социалистическа партия да се включи в сформирането на работещо болшинство и постоянно държавно управление, което да изведе България от тежките рецесии. " Това съобщи заместник-председателят на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров в " Тази заран " по бТВ.

" Най-важното, в което в този момент би трябвало да се концентрираме, е нашето присъединяване в договарянията, които към този момент на процедура започнаха, сполучливият ход на тези договаряния, незабавно съставяне на ново държавно управление, да бъде признат Държавния бюджет и в рамките безусловно на седмици ние да дадем някаква вероятност пред българските жители. Това чакат освен нашите членове и симпатизанти, това чака цялото българско общество ", акцентира Зафиров.

" Безспорно резултатите на Българска социалистическа партия са доста неприятни и госпожа Нинова пое политическата отговорност за тях. Преди вчерашния ден бяха извършени две съвещания на Изпълнителното бюро и едно на политическия съвет на обединението, и въпросът с оставката на госпожа Нинова не е бил поставян, като се изключи един сътрудник от Изпълнително бюро. И все пак госпожа Нинова сподели мощен темперамент, за което аз персонално я адмирирам ", сподели още той.

Социалистът позволи, че борбата, която Нинова е почнала преди пет години за изчистване на партията от зависимости не е била разбрана от обществото и е останало усещането, че вътре в партията се водят разпри за постове и позиции. Според Зафиров това е една от аргументите за неприятния резултат на Българска социалистическа партия на изборите.

" Наистина социалисти от Инициативния комитет на Румен Радев си разрешиха да желаят по един непремерен метод оставки в най-неподходящия миг. Да се желаят оставки сред двата тура на президентските избори е най-малкото политическо късогледство ", разяснява зам.-председателят на Българска социалистическа партия.

" Българска социалистическа партия има решение за поддръжка на Румен Радев и Илияна Йотова. Това решение е нито променяно, нито отменяно ", безапелационен бе Атанас Зафиров.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР