БСП и Възраждане внасят вот на недоверие към служебното правителство,

...
БСП и Възраждане внасят вот на недоверие към служебното правителство,
Коментари Харесай

Нинова: С „Възраждане“ внасяме вот на недоверие срещу служебния кабинет, ако Радев не смени Главчев

Българска социалистическа партия и Възраждане внасят избор на съмнение към служебното държавно управление, в случай че Радев не смени Главчев. Това сподели водачът на БСП Корнелия Нинова пред публицисти в Народно събрание.

" Служебният кабинет на Главчев е подправено длъжностен. Получихме доказателства, че е командван от Борисов. Подлагаме безусловно на подозрение честността на изборите ", безапелационна бе тя.

 

Тя изясни, че желаният избор на съмнение е поради „ нарушение на духа на Конституцията “ и „ извършване на политическа воля “. „ Главчев е политическо лице, той е просто послушко “, отсече Нинова.


Тя съобщи, че под настояването за избор на съмнение към този момент се бил подписал водачът на " Възраждане "  Костадин Костадинов. 

 

На въпрос кой би трябвало да бъде длъжностен министър председател на страната, тя отвърна, че това е решение на президента и добави, че „ не подреждат на президента какво да прави “.

 

В Конституцията е записано, че Народното събрание продължава да работи и упражнява парламентарен надзор, а вотът на съмнение е част от парламентарния надзор, обясни още Нинова на запитване дали е в пълномощията на Народното събрание да внася избор на съмнение по отношение на държавно управление, което действително не е излъчено от Народното събрание.

 

Източник Фокус, Новини.бг

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР