БСП е против износа на оръжие за Украйна и разполагането

...
БСП е против износа на оръжие за Украйна и разполагането
Коментари Харесай

Нинова: БСП още не са решили дали ще подкрепят смяната на Стефан Янев

БСП е срещу износа на оръжие за Украйна и разполагането на войски на НАТО в България. Това разгласи пред bTV водачът на социалистите и министър на стопанската система Корнелия Нинова

„ Да, съпричастни сме. Да, това е война. Да, осъждаме съветската страна за това, което се случва, и желаеме да спрат. Но мислим и за българския народен интерес “, разгласи водачът на Българска социалистическа партия.

На съвещанието на кабинета в понеделник четиримата министри на Българска социалистическа партия са дали своят вот срещу промяната на военния министър Стефан Янев, разгласи още Нинова.

За това, че министър председателят Кирил Петков ще му изиска оставката тя е схванала персонално от Петков в телефонен диалог в неделя вечерта.

Тепърва парламентарната група на Българска социалистическа партия ще разисква и взема решение по какъв начин ще гласоподава на изключителното съвещание на Народното събрание, когато ще бъде гласувана промяната на Янев с военния специалист Тодор Тагарев.

Нинова подсети, че в съдружното съглашение е записано, че всяка партия в обединението може да предлага и отдръпва министрите за ресорите, за които отговоря. Стефан Янев беше от квотата на „ Продължаваме промяната “.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР