БСП е партията, която през годините осмислено и последователно е

...
БСП е партията, която през годините осмислено и последователно е
Коментари Харесай

Атанас Зафиров, БСП: Голяма част от съгражданите ни не гласуваха заради машините

" Българска социалистическа партия е партията, която през годините осмислено и поредно е защитавала машинния избор. В огромна степен считаме, че той даде един позитивен подтик в процесите на демократизация на изборния развой. В същото време обаче бяха регистрирани дефекти, изключително във връзка с интензивността и фактът, че доста наши съграждани не упражниха правото си на избор точно заради отвращение да гласоподават с машина, които няма по какъв начин да не вършим опит да бъдат преодоляни. " Това съобщи заместник-председателят на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров в ефира на Българска национална телевизия.

" Това, че в този момент внасяме промени в Изборния кодекс значи, че няма да има скоро избори ", изясни Зафиров, обръщайки внимание, че опитите с Изборния кодекс директно преди избори в никакъв случай не са водили до положителни резултати. Според него най-близкият небосвод до избори е локалният избор през идната година и има задоволително време препоръчаните промени от левицата да бъдат разисквани в обединението.

" От самото начало тематиката за Северна Македония е една от алените линии, които заложихме в нашето съдружно съглашение. Продължаваме да считаме, че старт на договарянията може да бъде даден тогава, когато северномакедноската страна извърши всички условия, според двустранния контракт, когато спре с езика на омразата, когато подсигурява правата на българите в Северна Македония. Всичко това са неща, които на този стадий, за жалост, не се случват ", разяснява още социалистът, изразявайки убеденост, че България няма да се поддаде на външен напън за ускорение на процеса на приемането на РСМ в Европейски Съюз.

По тематиката за износа на оръжие за Украйна Атанас Зафиров бе безапелационен, че включването на България в спора посредством представянето на оръжия единствено го задълбочава, а не го взема решение. " България е задоволително мощно ангажирана под формата на грижа за бежанците и филантропичната помощ, която предоставихме и която може да бъде разширена ", счита Зафиров, наблягайки, че левицата няма да отстъпи от позицията си за непредоставяне на оръжия, която отразява и мнението на голямата част от българското общество.

" Надявам се до петък нашите сътрудници да премислят позицията си и да стартираме изначало процедурата по желание на гуверньор на Българска народна банка, тъй като това е извънредно значим пост в страната и не трябва да разрешаваме той да бъде решаван посредством някакви ситуационни гласувания в Народното събрание ", сподели още Атанас Зафиров, припомняйки, че още от началото Българска социалистическа партия е желала по-сериозен спор и по-голямо съдружно единодушие по тематиката.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР