БСП е изпратила сигнал до и.д. главен прокурор Борислав Сарафов

...
БСП е изпратила сигнал до и.д. главен прокурор Борислав Сарафов
Коментари Харесай

БСП се оплака на Сарафов за демонтажа на МОЧА

БСП е изпратила сигнал до и.д. основен прокурор Борислав Сарафов поради демонтажа на Паметника на Съветската войска. Социалистите желаят от него да потърси наказателна отговорност на регионалната шефка на София Вяра Тодева.

" Пуснахме сигнал до основния прокурор господин Сарафов след решението на съда, че събарянето на Паметника на Съветската войска, да направи инспекция и да предприеме нужните дейности за търсене на наказателна отговорност на регионалния шеф на София и на всички длъжностни лица, които бяха ангажирани във варварското разрушение на паметника ", сподели лидерката на социалистите Корнелия Нинова.

Тя напомни, че още от началото на демонтажа тя и парламентарната ѝ група са повтаряли, че няма нужните документи в това число и заповед за ремонт.

" На ход е прокуратурата. Търсене на наказателна отговорност, съд и решение на съда за тези, които си разрешиха срещу закона и разпоредбите да разрушават държавно имущество ", уточни Нинова.

Вчера Административният съд в София спря демонтажа, въпреки че всички фигури към този момент бяха нарязани и свалени от монумента. От там изясняват, че не е показан административен акт, нито контракти, от които да излиза наяве, какво ще стане с фигурите, къде ще се откарат, по какъв начин би трябвало да се съхраняват, ще има ли реституция и голям брой други неясноти.
ЧЕТЕТЕ ОЩЕ
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР