Брюксел. Западните Балкани и състоянието на сигурност в региона да

...
Брюксел. Западните Балкани и състоянието на сигурност в региона да
Коментари Харесай

Цветан Цветанов, ГЕРБ: Групата за парламентарен контрол на Европол ще дискутира в България бъдещето на Западните Балкани и борбата с тероризма

Брюксел. Западните Балкани и положението на сигурност в района да бъдат част от дневния ред на Съвместната група за парламентарен надзор на Европол, предложи в Брюксел ръководителят на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред в Народното събрание и ръководител на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ . Той взе участие в учредителната среща на групата и в границите на нея организира диалог с ръководителя на Комисията за цивилен права, правораздаване и вътрешни работи в Европейския парламент Клод Мораес.
По време на диалога с Мораес Цветанов разгласи, че е значимо акценти в дневния ред на идващото съвещание да бъдат Западните Балкани, битката с тероризма и напъните за запазване на сигурността на външните граници на Европейския съюз. Цветан Цветанов предложи на съвещанието през март 2018 година в София да бъдат поканени като наблюдаващи представители на парламентите на страните от Западните Балкани и Турция. Предложението ще бъде разисквано.
Има концепция в работата на групата в София да бъдат разисквани и способи за битка с киберпрестъпленията, а в съвещанието да вземат присъединяване и еврокомисарите Мария Габриел, отговаряща за цифровото общество и стопанска система и Джулиян Кинг, отговарящ за сигурността.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР