Брюксел. За първи път в Европейската седмица на пчелите, организирана

...
Брюксел. За първи път в Европейската седмица на пчелите, организирана
Коментари Харесай

Мария Габриел: С днешното начало на евро-средиземноморския диалог на пчеларите целим изграждането на основа за общи действия

Брюксел. За първи път в Европейската седмица на пчелите, проведена за трета поредна година от зам.-председателя на Групата на ЕНП в Европейския парламент и претендент за еврокомисар Мария Габриел, участваха и пчелари от страни от Средиземноморския район. Целта бе да се сложи началото на евро-средиземноморски разговор на пчеларите от двата бряга на Средиземно море, който да способства за построяването на обща основа за съдействие. Това оповестиха от пресофиса на Мария Габриел.
„ Силното наличие през днешния ден на пчелари от толкоз доста европейски страни и от средиземноморския район е ясно обръщение за желанието да бъде основано съдействие сред пчеларите от двата бряга. Обменът на отзиви и положителни практики ще ни разреши по-лесно да отговорим дружно на общите провокации в бранша. Пчеларството сплотява и се надявам да изградим мост сред пчеларите. Пчелите са нашето общо бъдеще и е значимо връзките, които през днешния ден ще установим, да станат устойчиви във времето “, съобщи Мария Габриел при откриването на форума.
В полемиката, отдадена на това ново съдействие, участваха одобрени специалисти по пчеларство от Федерацията на пчеларите в Средиземноморието, Националното съдружие на професионалните пчелари в Алжир, Националната асоциация на пчеларите в Италия, Асоциацията на пчеларите в Йордания, представители на редица други пчеларски организации от 27 страни от Европа и Средиземноморието, в това число България. Ключовите въпроси, обект на обсъждане, бяха свързани със споделените цели за отговор на общите провокации, смисъла на екосистемната услуга на пчелите за биоразнообразието, пестицидите като повсеместен проблем.
Непосредствено преди евро-средиземноморския конгрес, за първа година се организира и работна среща на европейските градове, предоставящи подобаваща среда за пчелите. Градовете бяха показани като евентуално място за възстановяване на ситуацията на опрашителите посредством съдействието на техните поданици. По време на полемиките бяха разисквани и опциите по какъв начин градските региони да се трансфорат в удобна среда за пчелите, разглеждайки пчелите и опрашителите като знак за поощряване на практиките за стабилно ръководство, които сплотяват културно завещание, обучение, градско обмисляне, произвеждане и ползване на храни и основаване на нови работни места.
Много градове в Европа към този момент организират стратегии, включващи биоразнообразието като критерии за резистентност. Опитът на такива градове от Франция, Белгия, Швеция, Италия и страни от Южното Средиземноморие беше показан в границите на работната среща. Освен това, локални и районни мрежи от удобни за пчелите градове дадоха образец за това по какъв начин да се построи европейска мрежа.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР