Брюксел. Възрастните ще трябва да правят жертви в борбата срещу

...
Брюксел. Възрастните ще трябва да правят жертви в борбата срещу
Коментари Харесай

Франс Тимерманс: Нашите деца може да водят войни за храна и вода

Брюксел. Възрастните ще би трябвало да вършат жертви в битката против изменението на климата или днешните деца ще бъдат изправени пред войни за вода и храна, предизвести заместник-председателят на Европейска комисия Франс Тимерманс, представен от Guradian .

Тимерманс съобщи, че в случай че обществената политика и климатичната политика не се комбинират, с цел да се споделят заслужено разноските и изгодите от основаването на нисковъглеродна стопанска система, светът ще се сблъска с реакция от страна на хората, които се опасяват от загуба на работа или приходи, подклаждани от популистки политици и ползите на производителите на изкопаеми горива.

Според него „ Това не е единствено незабавен въпрос - това е сложен въпрос. Трябва да трансформираме нашата стопанска система. Има големи изгоди, само че това е голямо предизвикателство. Най-голямата опасност е обществената. Ако не изправим това, децата ни ще водят войни за вода и храна. Аз не се колебая в думите си. "

Справянето с изменението на климата ще бъде в пъти по-евтино от хаоса, който ще се провокира от световното стопляне. Правилната климатична полтика ще донесе изгоди за здравето, а разноските за зелена сила фрапантно са намалели през последните години. Преминаването от изкопаеми горива към зелена сила обаче ще значи завършек на някои обичайни работни места като рандеман на въглища и разноските за смяната ще се разпределят неравномерно в другите браншове на обществото, в случай че политиците не се намесят.

„ Виждам голям риск в това да се реализира съюз сред тези, които не желаят смяна, тъй като виждат, че техният интерес е обиден, без значение дали става въпрос за изкопаеми горива или в обичайните стопански кръгове “, сподели Тимерманс пред изявление за Guardian. „ Тези ползи се комбинират със страха от отрицателни обществени последствия. Тогава бихме могли да получим контра-импулс, при който хората споделят: „ Задръжте, не прекомерно бързо, хората не могат да го понесат. “

Той добави: „ Тези от нас, които схващат, че би трябвало да се движим бързо, би трябвало да създадат обществения проблем главен въпрос във всичко това. Наистина приканвам всички от климатичното придвижване да се причислят към мен и да се съсредоточат върху обществения проблем повече, в сравнение с в предишното. Защото това може да се трансформира в най-големия препъни камък. "

Той предизвести, че ще са нужни жертви от по-старото потомство, с цел да се подсигурява, че младежите могат да живеят в безвреден климат. Днешните възрастни хора бяха облагодетелствани от жертвата на предходно потомство и в този момент са призовани да създадат промени сами, сподели той.

„ Понякога се чудя дали сме наясно с трансформацията, към която се насочваме, и какъв брой дълбока е тя. Това е изпитание, сравнимо с преструктурирането след принудителен спор. Говорех с баба и дядо и родителите си за това по какъв начин са се справяли след войната. Те споделиха: „ Ами, пожертвахме доста, тъй като знаехме, че децата ни ще бъдат по-добре. “ А това възприятие към момента го няма в нашето общество. “

Промяната на живота на хората през днешния ден би била сложна, само че изгодите ще бъдат усетени от днешните деца, добави той. „ Това за политиката е голямо, голямо предизвикателство. Трябва да възвърнем това възприятие за цел - да вършим нещо не за себе си, а за другите, което съгласно мен постоянно е водело обществото към неговата най-хубава страна.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР