Брюксел/София. Вицепремиерът на България си подаде оставката, след като негово

...
Брюксел/София. Вицепремиерът на България си подаде оставката, след като негово
Коментари Харесай

Euronews: Българският вицепремиер подаде оставка, след като нарече борци за правата на инвалидите „група кресливи жени“

Брюксел/София. Вицепремиерът на България си подаде оставката, откакто негово противоречиво изявление за борци за правата на инвалидите провокира митинги, отбелязва телевизионният канал Euronews .
Валери Сименонов съобщи, че те са „ група кресливи дами “, които „ спекулират с сякаш болните си деца... с цел да реализиран чисто материалистични цели “, отбелязва медията, като прецизира, че Симеонов, водач на съюз, който е младши сътрудник в дясноцентристкото държавно управление на България, си подаде оставката в петък.
„ Подавам оставката си след продължителната медийна акция против мен “, цитира думите на Симеонов малкия екран. „ Тази акция вреди на рейтинга на държавното управление и властта и се трансформира в затруднение за естествената му работа. Това е нещо, което не мога да си разреша “.
„ Не става въпрос единствено за мен, или партията, на която съм водач, а за ръководещото държавно управление, което аз си мисля, че е извънредно сполучливо “.
Министър-председателят на Българя Бойко Борисов одобри оставката на Симеонов, отбелязва още Euronews, като показва, че се чака партията на Симеонов да продължи да поддържа държавното управление.
Опозицията и етническата турска Движение за права и свободи също бяха поискали оставката на някогашния вицепремиер и бойкотираха съвещанията на Народното събрание, показва малкия екран.
България, най-бедната държава-членка в Европейския съюз, е изправена пред новипротести през почивните дни поради по-високите цени на горивата и увеличението на налозите за по-старите, по-замърсяващи коли, макар че политически анализатори настояват, че е малко евентуално те да смъкват държавното управление на Борисов, разяснява авторитетната европейска медия.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР