Брюксел ще предложи във вторник да се ограничат печалбите, генерирани

...
Брюксел ще предложи във вторник да се ограничат печалбите, генерирани
Коментари Харесай

ЕС се стреми да събере 15 милиарда евро за Украйна от замразените активи на Русия

Брюксел ще предложи във вторник да се лимитират облагите, генерирани от замразените активи на Русия в Европейски Съюз, като задачата е в последна сметка да се спестят до 15 милиарда евро в интерес на Украйна.

Планът на Европейската комисия беше отсрочен от лятото, откакто няколко държави-членки на Европейски Съюз и Европейската централна банка показаха правни и финансови опасения.

Но неуверените старания на Съединени американски щати и Европейски Съюз да договорят спомагателна финансова поддръжка за Украйна дадоха нов подтик на предложенията за добиване на облаги от обездвижените пари на Москва, споделиха хора, осведомени с полемиката.

„ Важно е да разгледаме по какъв начин можем да използваме съветски имобилизирани активи и приходите от тези имобилизирани активи, с цел да подкрепим Украйна “, сподели вицепрезидентът на комисията Валдис Домбровскис пред Financial Times.

Отбелязвайки, че Г-7 се е съгласила да замрази активите, до момента в който Москва не заплати обезщетение на Украйна, Домбровскис твърди, че е време да се търсят способи за най-хубаво потребление н...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР