Брюксел. Съобщението идва след дебати за миграцията с фламандските националисти,

...
Брюксел. Съобщението идва след дебати за миграцията с фламандските националисти,
Коментари Харесай

Politico: Белгийският премиер подава оставка

Брюксел. Съобщението идва след диспути за миграцията с фламандските националисти, оповестява във вторник вечерта европейското издание на американската медия Politico на електронната си страница.

Шарл Мишел е оповестил пред депутати по-рано в същия ден, че ще показа на краля своята оставка, вследствие на държавна рецесия по въпросите за интернационалната миграция. След разногласието с сътрудниците от фламандските националисти той бе заставен да сформира държавно управление на малцинството. В тези си старания Мишел се опита да потърси поддръжка от опозицията в белгийския парламент, с цел да продължи държавното управление да действа до федералните избори през май. Рано във вторник се опита да задоволи някои от безпокойствата на левите партии, само че когато социалистите и зелените оповестиха, че ще желаят избор на съмнение за държавното управление, той реши да подаде оставка.
Ако кралят одобри оставката на Мишел, белгийците би трябвало да проведат федерални избори през 2019 година доста преди плануваните.

Пактът на Организация на обединените нации за миграцията аргументи паники в редица други европейски страни, някои от тях се отхвърлиха да вземат участие в него. Други измислиха спомагателни „ пояснения “, с цел да убедят политиците да го поддържат.
Белгия е единствената страна, където полемиките по тази тематика доведоха до такава държавна рецесия.

Превод и редакция: Ивелина Ватова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР