Брюксел. Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер изрази съмнение, че

...
Брюксел. Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер изрази съмнение, че
Коментари Харесай

The Washington Post: Жан-Клод Юнкер се усъмни, че Румъния разбира какво е да председателства ЕС

Брюксел. Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер изрази подозрение, че Румъния е подготвена да прави политическите компромиси, нужни за председателството на Съвета на Европейския съюз, само че въпреки всичко означи, че страната е „ механически добре готова “, написа американското издание The Washington Post .
Вестникът отбелязва, че Румъния поема ротационното председателство на Съвета на Европейски Съюз на 1 януари в миг на надълбоко политическо разделяне вкъщи и до момента в който прави противоречива правосъдна промяна. Председателството ще й даде роля в определянето на дневния ред на Европейски Съюз и задачата да служи като дипломатически медиатор сред 28-те страни-членки.
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер бе представен в събота, да споделя пред немския вестник Welt am Sonntag, че Румъния е „ механически добре готова “, частично с помощта на помощта на Комисията.
„ Но аз мисля, че държавното управление в Букурещ към момента не е схванало изцяло какво значи да поеме председателството над страните от Европейски Съюз “, добави той. „ За да водите рационални договаряния вие също се нуждаете от подготвеност да слушате другите и твърдата воля да оставите личните си стремежи настрани. Имам някои подозрения по този въпрос “.
Юнкер също по този начин уточни вътрешните разделения в Румъния. Между президента Клаус Йоханис и Ливиу Драгня, ръководител на ръководещата Социалдемократическа партия, съществуват дългогодишни разлики.
Йоханис съобщи предишния месец, че Румъния не е подготвена за председателството. След това Драгня помолил сътрудниците си от партията да намерят метод да образуват дело за измяна против него поради тези забележки. Оттогава президентът се придържа към по-оптимистичен звук, отбелязва WP.
Според цитата Юнкер е обяснил, че вътрешната обстановка в Румъния значи, че тя не може да се показа като „ компактна единица “ в Европа.
„ Трябва да има обединен фронт вкъщи, с цел да се насърчи единството в Европа и по време на председателството “, уточни ръководителят на Европейска комисия.
Румъния наследява Австрия като ръководител на Съвета на Европейски Съюз. През шестте й месеца отпред се чака плануваното излизане на Англия от блока през март и изборите за Европейски парламент през май.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР