Брюксел. Най-малко 300 000 украински бежанци са влезли на територията

...
Брюксел. Най-малко 300 000 украински бежанци са влезли на територията
Коментари Харесай

ЕС заяви, че досега е приел 300 хиляди украински бежанци и трябва да се подготви за още

Брюксел. Най-малко 300 000 украински бежанци са влезнали на територията на Европейския съюз до момента, а блокът би трябвало да се приготви за още по-голям брой бягащи от спора, сподели през днешния ден еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон, представена от Ройтерс.

" Горда съм от това по какъв начин европейските жители по границите показват съответна взаимност с украинците, бягащи от ужасната, нападателна война ", сподели еврокомисарят пред публицисти при идването си за специфична среща на вътрешните министри на Европейски Съюз в Брюксел за разискване на последствията от спора в Украйна.

Тя сподели, че ще разгласи платформа за взаимност на срещата в поддръжка на бягащите от страната си украинци и на най-засегнатите от бежанската вълна сега страни членки на Европейски Съюз.

Държавите от Европейски Съюз ще обсъдят " през идващите няколко дни и часове " дали има потребност да приложат стратегия за разселване на украинците, бягащи от спора в страната си, сподели през днешния ден френският вътрешен министър Жералд Дарманен.

Министърът сподели пред публицисти, че първите решения за това по какъв начин да се отговори на казуса с бежанците ще бъдат взети на изключителна среща с неговите европейски сътрудници още през днешния ден или на друга среща на вътрешните министри на блока, планувана за четвъртък.

Близо 368 000 души са избягали в чужбина от спора в Украйна, заяви по-рано през днешния ден организацията на Организация на обединените нации за бежанците, базирайки се на публични данни.

Украинските бежанци ще могат да пътуват гратис с немски влакове през границата с Полша, оповестиха през днешния ден немските държавни железници " Дойче Бан ".

Пътниците, които желаят да се възползват от тази опция би трябвало да показват украински паспорт или персонална карта, допълват от железниците.

Редакция и превод: Българска телеграфна агенция
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР