Брюксел. НАТО ще увеличи военното си присъствие в източната и

...
Брюксел. НАТО ще увеличи военното си присъствие в източната и
Коментари Харесай

ТАСС: НАТО ще увеличи присъствието си на изток заради Русия

Брюксел. НАТО ще усили военното си наличие в източната и югоизточната част на Алианса вследствие на съветските дейности, само че остава отворен за дипломатически договаряния. Това съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в четвъртък на конференция след срещата на министрите на защитата на Алианса. Той акцентира, че НАТО към момента не е получила отговора на Русия за европейската сигурност, само че го чака и приканва за обновяване на работата на Съвета Русия-НАТО, предава TACC .

„ В резултат на дейностите на Русия ние към този момент засилихме наличието си в източната част на Aлианса. На тази министерска среща взехме решение да инструктираме нашите военни командири да разработят по-нататъшни стъпки за по-дългосрочно подсилване на военното наличие на НАТО в източната част на Алианса, в това число основаването на нова бойна група на НАТО в Румъния и други страни от централната, източната и югоизточната част на пакта ", сподели Столтенберг. " За мен това демонстрира смисъла на нашия двоен метод към Русия: би трябвало да сме мощни, би трябвало да бъдем единни, би трябвало да сме твърди, само че в това време би трябвало да сме подготвени да намерим спокойно дипломатическо решение посредством разговор. НАТО има вяра в разговора и дипломацията и е подготвен да приказва искрено с Русия. "

Относно отговора на Русия на реакцията на НАТО на съветските оферти за европейската сигурност, генералният секретар сподели: „ Все още не сме получили отговор от Русия, само че го чакаме. Считаме Съвета Русия-НАТО за най-хубавата платформа за всички метеорологични условия за разговор с Русия по тематики от съвместен интерес “.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР