Брюксел. Лиляна Павлова, министър за Българското председателство на Съвета на

...
Брюксел. Лиляна Павлова, министър за Българското председателство на Съвета на
Коментари Харесай

Превръщане на социална Европа в реалност: Българското председателство подписва Директивата за командироване на работници

Брюксел. Лиляна Павлова, министър за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, и Антонио Таяни, ръководител на Европейския парламент, подписаха обновените правила за командироване на служащи, контрактувани от Българското председателство по време на неговия мандат. Това оповестиха от пресцентъра на министерството . След като влязат в действие, новите правила ще подсигуряват заетите лица в целия Европейски съюз да получават еднообразно възнаграждение за положения от тях труд, като по този метод ще открият верния баланс сред интереса на трудещите се и бизнеса. Срокът за транспониране и датата на използване ще бъдат две години след влизане в действие на Директивата.
След церемонията по подписването, минисър Павлова съобщи: „ Приносът към един по-справедлив и ефикасен пазар на труда в Европа бе един от целите на Българското председателство. Щастливи сме, че успяхме да допринесем за превръщането на тази концепция в действителност. Поправената Директива за командироване на служащи ще усъвършенства закрилата на трудещите се, като насърчи лоялната конкуренция сред компаниите. Новите правила целят да отговорят на новите стопански условия и положение на пазара на труда, като се подсигурява законодателството ни да е съобразено с действителностите на днешния и утрешния ден, придвижвайки напред общественото измерение на Европейския съюз и изпълнявайки напътствията на водачите от Европейски Съюз в обществената сфера. ”.
По време на своя мандат, Българското председателство сплоти държавите-членки към общи позиции по разпоредбите за съгласуване на общественото обезпечаване в Европейски Съюз, по салдото сред професионалния и персонален живот за родители и настойници, както и по по-справедливите условия на труд. След като се одобряват, тези актове ще дадат нови и по-ефективни права на жителите, като по този метод се слагат основите на Европейския дирек на обществените права.
Целенасочените старания на Председателството в региона на обществената политика направиха допустимо осъществяването на неговите задължения за реализиране на по-нататъшен прогрес при намирането на решения за резултатна претовареност и резистентен и уравновесен стопански напредък, декларирани при започване на шестмесечния му мандат.
В коментар за цялостните старания на Българското председателство в региона на обществените въпроси, госпожа Зорница Русинова, заместник-министър по обществените въпроси и основен договарящ по досиетата в областта на обществената политика от името на Председателството, съобщи:
“Социална Европа може да се трансформира в действителност единствено в случай че всички ние поставим нужните старания да превърнем концепциите в дейности. Радвам се, че Българското председателство изигра основна роля при слагане на основите на Европейския дирек на обществените права, като по този метод се застъпи за жителите ни, които вземат участие или желаят да имат достъп до пазара на труда. Нашата ангажираност с тази тематика е непоклатима и ще продължим да работим по нея в идните месеци и години. ”
Също по този начин през днешния ден, министър Павлова и ръководителят на Екологичен потенциал Таяни подписаха още два законодателни акта, които бяха финализирани по време на Българското председателство – за инспекция за пропорция преди приемане на ново контролиране за специалностите и за мониторинг и докладване на излъчвания на CO2 и разхода на гориво от нови тежкотоварни транспортни средства.
Правилата за инспекция за пропорция целят хармонизиране на метода, по който се извършват инспекциите за пропорция преди държавите-членки да вкарват ново контролиране за специалностите. Те ще усилят прозрачността по методите, по които се контролират избрани специалности в държавите-членки. Това ще подсигурява националните ограничения да бъдат пропорционални, и че няма да се лимитира нецелесъобразно достъпа до професионална активност и че няма да се основават неоправдани спънки на пазара по интернет.
Регламентът за мониторинг и докладване на излъчванията на CO2 и разхода на гориво на нови тежкотоварни транспортни средства съставлява част от цялостните старания на Европейски Съюз за ограничение на излъчванията на CO2 и е крачка към конкурентоспособна ниско-въглеродна стопанска система.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР