Брюксел изложи планове за пълно отваряне на вътрешните граници на

...
Брюксел изложи планове за пълно отваряне на вътрешните граници на
Коментари Харесай

Брюксел изложи планове за отваряне на границите на ЕС

Брюксел изложи проекти за цялостно отваряне на вътрешните граници на Европейски Съюз на 15 юни и разрешаване на пътуващите от балканските страни да влизат на територията на Общността от 1 юли , осведоми Агенция Франс Прес.

Препоръките към 27-те страни членки на Европейски Съюз идват на фона на разхлабването на рестриктивните мерки за закъснение разпространяването на ковид и опитите на националните държавни управления да в ъзобновят туризма през летния сезон.
 Европейски Съюз предлага отваряне на външните граници от 1 юли
Европейски Съюз предлага отваряне на външните граници от 1 юли

Австрия и Германия отварят границите за някои страни от средата на този месец

В Европа коронавирусът лиши живота на половината от 415 000 жертви по света и в този момент континентът прави опити да обърне нагоре кривата на икономическия спад.

Европейската комисия, която се пробва да координира дейностите на страните разгласи, че е прекомерно рано за цялостно унищожаване на рестриктивните мерки за пътуващи от страни отвън Европейски Съюз . Вместо това приканва за " общ съгласуван метод ", анулация на възбраната за пътешестване до страни, където има същото равнище на разпространяване на ковид като Европейски Съюз и въвеждане на съответни ограничения за надзор на вируса.

Комисията разясни, че рестрикциите би трябвало да бъдат анулирани от юли за Албания, Босна и Херцеговина, Косово, Черна гора, Северна Македония и Сърбия , тъй като " тяхната епидемиологична обстановка е сходна или по-добра от тази в Европейски Съюз ".
 Европейски Съюз отваря границите през юли
Европейски Съюз отваря границите през юли

Вътрешният граничен надзор ще бъде анулиран от края на юни

" Международните пътувания са ключът за туризма и бизнеса , за свързване на фамилии и другари ", сподели еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон.

" Докато ние всички ще би трябвало да останем деликатни , настъпи времето за съответни мерки за анулация на рестриктивните мерки за някои страни, където здравната обстановка е сходна като тази в Европейски Съюз ", акцентира комисарят.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР