Брюксел. Европейският комисар по търговията Сесилия Малмстрьом съобщи, че Европейската

...
Брюксел. Европейският комисар по търговията Сесилия Малмстрьом съобщи, че Европейската
Коментари Харесай

Politico: ЕС ще сключи мащабно търговско споразумение с Япония

Брюксел. Европейският комисар по търговията Сесилия Малмстрьом заяви, че Европейската комисия и Япония са завършили работата по двустранно съглашение за свободна търговия, предава Politico.
„ Това е в действителност най-голямото комерсиално съглашение, което се договаряли в миналото “, съобщи Малмстрьом. Договорът ще разреши на Съюза да продава хранителни артикули като сирене, вино и свинско на Япония при понижени цени, до момента в който японските производители на коли ще имат улеснен достъп до европейския пазар. Заедно Европейски Съюз и Япония имат 30% от международното Брутният вътрешен продукт.
„ Споразумението изпраща явен сигнал към света, че Европейски Съюз и Япония имат намерение да запазят международната стопанска система работеща на основата на свободни, открити и обективни пазари с ясни и транспарантни права, изцяло уважаващи и засилващи нашите полезности, борещи се против съблазънта на протекционизма “, обявиха в общо заявление ръководителят на Европейска комисия Жан-Клодс Юнкер и японският министър-председател Шиндзо Абе.
Същевременно двете страни не са постигнали съглашение по капиталовата отбрана, която остава затруднение за окончателното подписване на съглашението и договарянията ще продължат и през идната година. Страните са се разбрали да отделят отбраната на вложенията от останалата част от съглашението, с цел да ускорят договарянията.
Превод и редакция: Виктор Турмаков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР