Брюксел. Европейската комисия заяви, че е осигурила споразумение с Pfizer-BioNTech

...
Брюксел. Европейската комисия заяви, че е осигурила споразумение с Pfizer-BioNTech
Коментари Харесай

Kathimerini: ЕК ще осигури допълнителни четири милиона ваксини на Pfizer

Брюксел. Европейската комисия съобщи, че е осигурила съглашение с Pfizer-BioNTech за спомагателни четири милиона дози ваксини против Covid-19 за своите 27 страни, с цел да се оправи с повишаването на случаите в няколко клъстера на ковид, написа гръцкият вестник Kathimerini .

Председателят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен съобщи, че „ това ще помогне на държавите-членки в напъните им да държат разпространяването на новите варианти под надзор. Чрез тяхната целенасочена приложимост там, където са най-необходими, по-специално в граничните райони, тези дози също ще оказват помощ да се обезпечи или възвърне свободното придвижване на артикули и хора. “

Европейският съюз загатна австрийската област Тирол, районите на Ница и Мозел във Франция, Болцано в Италия и някои елементи на Бавария и Саксония в Германия, където хоспитализациите Covid-19 нарастват. Комисията съобщи, че новите дози ще бъдат предоставени на всички държави-членки съразмерно този месец.

Представителите на Европейски Съюз са обезпокоени от това по какъв начин повишаването на вирусите, провокирано от новите варианти, е подтикнало страните от Европейски Съюз да вкарат гранични ограничавания.

Като цяло Европейски Съюз има шест контракта за над 2 милиарда дози ваксини, с цел да имунизира своите 450 милиона жители.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР