Брюксел. Евродепутатът Момчил Неков се срещна в Брюксел с браншови

...
Брюксел. Евродепутатът Момчил Неков се срещна в Брюксел с браншови
Коментари Харесай

Близо 90% от традиционно консумирани от българите плодове и зеленчуци се внасят от други държави

Брюксел. Евродепутатът Момчил Неков се срещна в Брюксел с браншови представители на български производители на плодове и зеленчуци по отношение на разискване на бъдещата обща селскостопанска политика (ОСП) и подпомагането на бранш „ Плодове и зеленчуци “ в България. Това оповестиха от пресофиса на Момчил Неков .
В срещата присъединяване взеха представители на Българска асоциация на производителите на оранжерийна продукция; Национален съюз на дребните и фамилни ферми и производители в България; Българска асоциация на организациите на производители на плодове и зеленчуци; Асоциация български пипер; Национален съюз на градинарите в България и Българска асоциация „ Биопродукти “.
По време на срещата с Момчил Неков производителите акцентираха, че Сектор „ Плодове и зеленчуци “ в България се е свил неведнъж, като някои обичайно употребявани от българите плодове и зеленчуци биват внасяни до близо 90% от други страни. Те обявиха, че има небалансираност в българското земеделие по отношение на поддръжката, която се дава на българските производители в другите браншове. Реално липсва тактика за бранш „ Плодове и зеленчуци “, който основава добавена стойност, ангажира работна ръка и има позитивен резултат върху селските региони. Браншовиците означиха и променчивост в политиката на Европейски Съюз и България, заради което производителите биват ощетявани.
Относно новата ОСП българските производители на плодове и зеленчуци, обявиха, че е нужен нов модел на дотации - сегашната система за единно заплащане на повърхност не отразява потребностите и разноските на секторите.
Момчил Неков се ангажира с поддръжка и подпомагане, както и да показа проблемите и вижданията на българските производители на плодове и зеленчуци на европейско равнище.
Българските производители на плодове и зеленчуци са на посещаване в Брюксел за срещи с разнообразни представители на бранш „ Земеделие и развиване на селските региони “, като главен акцент в диалозите е бъдещето на ОСП.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР