Брюксел, Белгия – Белгийските политици и служители все повече поставят

...
Брюксел, Белгия – Белгийските политици и служители все повече поставят
Коментари Харесай

Висши белгийски служители, включително премиерът, критикуват израелските бомбардировки над Газа

Брюксел, Белгия – Белгийските политици и чиновници от ден на ден слагат под въпрос мащаба и законността на израелската атака в Газа, защото от ден на ден цивилни са убити и в гъсто популации анклав се развихря филантропична злополука.

В понеделник на конференция в Брюксел министър-председателят Александър Де Кроо, либералдемократ, разказа акцията на Израел в Газа като „ непропорционална “.

Продължете да четете лист от 3 детайла Войната Израел-Газа: Ескалиране на насилието на Западния бряг

Погледът: Арести и тормоз заплашват палестинците в Израел Войната Израел-Газа: Какви са рестриктивните мерки на правилото на самоотбрана? завършек на списъка

„ Ако бомбардирате цялостен бежански лагер с желанието да елиминирате терорист, не мисля, че е съразмерно “, сподели той, само че настоя, че „ Белгия няма да вземе страна “.

В сряда вицепремиерът на Белгия насочи необичаен европейски апел за наказания против Израел.

„ Време е “, сподели Петра Де Сутер, политик от Зелената партия, пред фламандския вестник Het Nieuwsblad. „ Дъждът от бомби е нечовечен. “

De Sutter също по този начин прикани Хамас да освободи заложници и сподели, че паричните потоци към „ тази терористична организация “ би трябвало да бъдат спрени неотложно.

Ден по-късно Каролин Генез, министър на съдействието за развиване на Белгия, загатна, че държавното управление обмисля признаването на страната Палестина.

„ Това е належащо за реализиране на мир в дълготраен проект “, сподели тя пред Al Jazeera.

И Фурат Бен Чика, вицепрезидент на Сената на Белгия – горната камара на федералния парламент – сподели пред Ал Джазира в петък, че „ не е нужно да сте професор по правата на индивида или интернационален правист, с цел да разберете, че интернационалното право не е към този момент са уважавани в тази война. “

Той сподели, че прогресивни партии като Зелените, към които той принадлежи, са почнали да надигат гласове в поддръжка на Палестина, с цел да изградят политически напън.

„ Вече няма рационална причина за гибелта и насилието, които виждаме в Газа. Дори за израелците, чиито родственици са взети за заложници, бомбардирането на Газа не оказва помощ “, сподели той.

Тези изказвания наподобяват в контрастност с множеството водачи в Европа, където малко на брой са непосредствено подлагали на критика бомбардировките на Израел, почнали на 7 октомври в отговор на невижданите офанзиви на Хамас.

Общото европейско мнение е, че Израел има право на самозащита поради ужасите на нахлуването на Хамас, стига да е в рамките на интернационалното право.

Нападението на Хамас умъртви повече от 1400 израелци и видя повече от 240 отвлечени. Атаките на Израел, публично ориентирани към унищожаването на палестинската група, която ръководи Газа, убиха повече от 11 000 души за 34 дни, в това число повече от 4 500 деца.

След като De Sutter прикани за наказания против Израел, немският политик Райнхард Бютикофер написа на X: „ Това не е позицията на европейските Зелени. “

„ Германските Зелени по-специално се опълчват изцяло на сходен ход, който би обвинил Израел за закононарушенията на Хамас, които употребяват цивилни като живи щитове. “

Но изменчивият звук се приветства от някои.

Абдалрахим ал-Фара, дипломат на Палестина в Европейски Съюз, Белгия и Люксембург, сподели, че е станал очевидец на „ ясна смяна в позицията на белгийското държавно управление “.

„ Усетихме това от кардиналната и морална позиция на министър Каролин Дженез и министър Петра Де Сътер “, сподели той пред Al Jazeera.

„ Техните апели пристигнаха като контрамярка против нарушаването на интернационалното право и интернационалното филантропично право от Израел и груповото наказване на палестинците. “

Дъщерята на Ал-Фара е в Газа, а някои от роднините му бяха убити в обсадената линия заради израелските офанзиви предходната седмица.

„ Убеден съм, че позицията на Белгия ще повлияе на доста от позициите на някои държави-членки “, сподели той.

Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР