Брюксел. България, Естония и Австрия официално приеха програмата за приоритетите

...
Брюксел. България, Естония и Австрия официално приеха програмата за приоритетите
Коментари Харесай

България, Естония и Австрия официално приеха програмата за Триото председателства на Съвета на ЕС

Брюксел. България, Естония и Австрия публично одобриха програмата за целите на Европейския съюз през идващите 18 месеца. Това стана на тристранна среща в Брюксел сред българския министър председател Бойко Борисов, естонския – Юрий Ратас и австрийския министър-председател Кристиан Керн, оповестиха от държавна осведомителна работа.
Трите страни се сплотиха към положителна стратегия, насочена към бъдещето и към реализиране на съответни резултати в отговор на упованията на жителите за по-голяма сигурност, повишение на заетостта и по-ярко наличие на Европейски Съюз на интернационалната сцена. Държавите от Триото ще устояват своите цели, само че ще останат гъвкави, с цел да реагират съответно при непредвидени обстановки. Програмата подчертава върху сигурността и укрепването на външните граници на Европейски Съюз, икономическия напредък и конкурентоспособността, както и стабилизиране на прилежащите на Съюза райони.
България ще поеме Председателството на Съвета на Европейски Съюз на 1 януари 2018 година Три са главните акценти в неговата стратегия. Първият е обвързван с гарантирането на сигурност на всеки жител на Европейски Съюз, предварителна защита на радикализацията и насилствения екстремизъм, преодоляване на миграцията. България ще употребява опциите на Председателството, с цел да поддържа страните от Балканите, тръгнали по пътя на евроатлантическата интеграция, акцентира министър председателят Борисов.
Вторият приоритет е повишението на конкурентоспособността на европейската стопанска система. Фокус е подложен върху задълбочаването на икономическия и паричен съюз, единния пазар и поддръжката на предприемачеството, изключително на дребните и междинните предприятия и започващите компании, за реализиране на стопански напредък и основаване на работни места. Акценти ще бъдат също постигането на ефикасен Енергиен съюз, както и провеждането на политика за климата, която да обезпечи постигането на задачите по Споразумението от Париж.
Кохезионната политика и вложенията в напредък и претовареност са третият главен приоритет на Българското председателство. Кохезията е главен инструмент за реализиране на икономическо и обществено доближаване сред страните членки и е от изключителна значимост да се форсира същинският спор за нейното бъдеще и цели след 2020 г.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР