Брутният вътрешен продукт на Япония се повиши с 1,3 %

...
Брутният вътрешен продукт на Япония се повиши с 1,3 %
Коментари Харесай

БВП на Япония нарасна през второто тримесечие с 1,3% на годишна база



Брутният вътрешен артикул на Япония се увеличи с 1,3 % на годишна база през второто тримесечие на 2021 година, демонстрират предварителни данни на японския кабинет, оповестени в понеделник.

Данните са по-силни от осредните упования на финансовите пазари за икономическа агресия с 0,7 на 100 и следват спада на Брутният вътрешен продукт с 3,9% през първите три месеца на годината.

На сезонно поправена тримесечна база брутният вътрешен артикул набъбна през интервала април - юни с 0,3% след стесняване а с 0,1% при започване на годината, надвишавайки прогнозата за покачване с 0,2 на 100.

Капиталовите разноски в Япония се усилиха през второто тримесечие с  1,7%, откакто те се свиха през първите три месеца на годината с 1,2 на 100.

Външното търсене на японски артикули и артикули обаче се сви с 0.3 % по отношение на предходното тримесечие, което означи спад с 0,2%, само че в това време износът набъбна с 2,9 на 100.

Частното ползване пък набъбна през второто тримесечие с 0,8%, наваксвайки част от спад с 1,5% при започване на 2021 година

Представянето на японската стопанска система през второто тримесечие се оказа по-добро от предстоящото макар наложените по това време нови противоепидемични рестрикции поради повишаването на инфектираните с Covid-19.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР