Бруталното посегателство е извършено преди два дни. Пострадали са четири

...
Бруталното посегателство е извършено преди два дни. Пострадали са четири
Коментари Харесай

Скандален вандализъм на гробище във Варна

Бруталното посягане е осъществено преди два дни. Пострадали са четири гробни места. Цялостта и структурата на гробовете не е нарушена, само че са счупени паметните плочи, които околните на умрелите са сложили, почитайки паметта им, написа Varna24.bg.

Местата се намират до самия вход на гробищния парк, оповестиха от компания "Обреди " във Варна. Една от паметните плочи е потрошена, а другите са отлепени от фундамента и са съборени върху гробните места.

Сигнал от общинското сдружение "Обреди “ ЕООД – Варна е подаден към органите на реда, които се отзоваха на място, изработен е и оглед. През вчерашният ден работата на полицията продължи на мястото.

"Ръководството на "Обреди " ЕООД-Варна ще предприеме възобновяване на паметниците, които са потърпевши, тъй като това е наше обвързване. Ще поемем всички разноски на потърпевшите по възобновяване на паметните плочи и ще приведем гробните места в предходния им тип, или както пожелаят околните на умрелите.

Но е време да въведем ред в достъпа до парковете. Общинската компания взе решение да наложи ограничения, които са в развой на осъществяване.

Предстои скоро да бъдат сложени бариери на входовете и изходите на двата огромни гробищни парка – Централни гробища ( Старите гробища) и Гробищен парк "Запад “ в с. Тополи.

На по-късен стадий ще бъдат сложени такива и във всички гробищни паркове във Варна. Достъпът до парковете ще бъде безвъзмезден при тези условия, само че следен, а задачата е да се вкара ред и да се следи за сходни вандалски прояви или обири, които също не са необичайност. Благодарим Ви за разбирането! ", разясняват от "Обреди ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР