Бруно Балтазар говори пред DIEMA SPORT след загубата на Ботев

...
Бруно Балтазар говори пред DIEMA SPORT след загубата на Ботев
Коментари Харесай

Балтазар на изпроводяк: Ботев е над всичко, решението за раздяла беше тежко

Бруно Балтазар приказва пред DIEMA SPORT след загубата на Ботев Пловдив от Арда в Кърджали. Португалският експерт напуща поста си след единствено 15 мача отпред на отбора. Той показа, че въобще не съжалява за престоя си в Пловдив, където по негови думи има доста хора, които го ненавиждат, само че още повече такива, които го харесват. Балтазар изясни по какъв начин се е стигнало до решението за преждевременна разлъка и показа, че няма концепция кой е неговият правоприемник.

„ Изиграхме ужасно първо полувреме. Бяхме доста проведени, вкарахме страховит гол. В такива мачове би трябвало да вкараш попадение, с което да затвориш срещата. Очаквахме Арда да реагира. Може би след първия гол мачът потегли в прочувствена посока и Арда вкара и втори. Оттам насетне ни беше мъчно да реагираме “.

„ Аз знам кой съм. Знам какво мога да върша. Моите играчи усещат това. Реакцията им го потвърждава. Най-важното, което ще взема е отношението на играчите. Те знаят кой съм аз и какво е отношението ми. Това е един тим, който като колектив е дружно “.

„ Това е разлъка, само че не и бракоразвод. Разбрахме, че най-важното е Ботев. Клубът е преди всичко. Аз и управлението мислим кое е най-хубаво. Разбрахме се да се разделим все още. Според доста хора аз съм главният провинен за проблемите на клуба. Обичам Пловдив. Живея тук към този момент 5 месеца. Около Ботев има доста звук и напрежение. Аз бях една от задачите. Изговориха се доста неща, само че разбирам, че това е времето, в което би трябвало да си потегли. В интерес на истината има и доста хора, които ме харесват – те са повече от тези, които не ме харесват. Това е точният миг, в който да си потегли. Дано пристигна човек, който да довърши започнатото “.

„ След всичко, което се случи на „ Колежа “ предходната седмица, аз разговарях с играчите. Казах им, че желая да остана с тях до края, само че поради цялата обстановка, бях почтен с тях, и по този начин взехме това решение, с цел да се понижи напрежението. Ботев е най-важното нещо. Знам, че решението е тежко и значимо “.

„ Не скърбя за Ботев. Бях разчувствуван, когато подписах и се срещнах с Антон Зингаревич. Идеята беше след сложното начало да приключим мощно. Искахме да изградя мощен тим, който да се бори за челниет места следващата година. Случват се такива неща във футбола “.

„ Нямам концепция кой ще ме размени, в действителност нямам никаква концепция. Знам, че хората се вълнуват “.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР