Бруна Валеану, 24-годишна студентка от Бразилия, наскоро се премести в

...
Бруна Валеану, 24-годишна студентка от Бразилия, наскоро се премести в
Коментари Харесай

Семейството на 24-годишна, убита от Хамас на музикалния фестивал Supernova, поиска 10 непознати да присъстват на погребението й. Хиляди се появиха.

Бруна Валеану, 24-годишна студентка от Бразилия, неотдавна се реалокира в Израел. Тя участва на музикалния фестивал Supernova в южната част на страната, когато бойци на Хамас нападнаха и убиха стотици хора – в това число Валеану, оповестява водещата на „ CBS Evening News “ Нора О'Донъл.

Семейството й е ново към страната. Те възнамеряваха заравяне във вторник, само че не познават доста хора. За да се организира еврейска религиозна работа, би трябвало да участва кворум от минимум 10 души, наречен минян. Семейството не знае дали може да организира молитвена работа за нейното заравяне.

Те разгласиха в обществените медии въпроса дали 10 души могат да участват, заяви О'Донъл в " CBS Mornings " в сряда.

Но те получиха доста повече от това. Десетки хиляди хора се появиха, с цел да отдадат почитта си на Валеану, оповестява О'Донъл.

сподели пред Jerusalem Post, че към гробището има трафик. „ Моят другар и аз отидохме, откакто те написаха, че няма да има минян “, сподели Орит, която беше разпозната единствено с първото си име. „ По време на пътуването Waze добавяше от ден на ден време за пътешестване, макар че пътят беше отворен и ние не разбирахме за какво. Към гробището имаше доста огромно запушване и си помислихме, че може да има доста погребения, не схванаха, че всички идват за Бруна. "

Най-малко 260 души починаха на музикалния фестивал, само че публични лица споделиха, че се чака този брой да се усили, заяви Асошиейтед прес в неделя. Свидетели споделиха, че ракетен огън, последван от изстрели, е пристигнал от нищото, съгласно израелския Канал 12.

Сестрата на Валеану, Наталия Валеану, сподели пред Jerusalem Post, че сестра й се е разделила с приятелите си на фестивала. „ Последното нещо, което получихме, беше нейното местонахождение посредством текстово известие. Беше рисково място, където терористите идваха въоръжени в камиони, танкове и мотоциклети “, сподели тя. „ Тя сподели, че е чула доста изстрели и има доста ранени. И тя беше посред гората, само че това беше място, което беше някак оградено. “

Някои хора от фестивала бяха взети за заложници от Хамас, в това число студент на име Ноа Аргамани. Изображения от залавянето на Аргамани бяха публикувани в обществените медии, а татко й Яков Аргамани сподели пред CBS News: „ Тя е необикновен човек. Мило дете. “

Родителите на упорит диджей, който изчезна на от фестивала споделиха на CBS News, че са се свързали с управляващите, само че не знаят къде е синът им и не са го чували от събота.

„ Имаме потребност от всеки, който може да направи нещо, с цел да ни върне назад нашето момче. Това е, от което се нуждаем. Имаме потребност от някой, който да ни върне нашето момче ", сподели майката на Лаор Абрамов, Михал Халев, пред Джерика Дънкан от CBS News.

Откакто Хамас стартира офанзивата си против Израел в събота, хиляди хора са били убити в страната, споделиха публични лица. Хиляди също бяха убити в Газа, когато Израел нанесе въздушни удари в региона.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР