Бройката на евтините малки коли за по-малко от 15 000

...
Бройката на евтините малки коли за по-малко от 15 000
Коментари Харесай

Нова немска малка кола под 15 000 евро – забрави!

Бройката на евтините дребни коли за по-малко от 15 000 евро е дребна. В базата данни на ADAC има единствено четири модела в най-ниския ценови сегмент и нито един от тях не е на немски производител. Няма и нова кола за по-малко от 10 000 евро.

Най-евтиният автомобил на немския пазар е Dacia Sandero, който се предлага от 11 300 евро. Сравнително евтини са още Fiat Panda, Citroen C3 и Mitsubishi Space Star. Най-големият немски авто клуб ADAC съпостави тези четири вносни модела в авто тест.

Dacia Sandero TCe90 Expression печели сравнителния тест с оценка 3.0 и получава ясна рекомендация за покупка. Той е основан на актуалното Renault Clio/Captur, предлага най-вече пространство, най-мощния мотор и богато съоръжение за комфорт и сигурност на рационална цена.

Citroen C3 PureTech 83 заема второ място (оценка 3.2) с хармонични характерности на шофиране и задоволително пространство. Остарелият Mitsubishi Space Star 1.2 е трети (клас 4.1) заради нищожно съоръжение - без климатик, радио и централно заключване - и липса на системи за сигурност.

Fiat Panda 1.0 GSE Hybrid (клас 4.4) е най-после заради дефекти в сигурността и остаряло съоръжение за сигурност. Например, Fiat отстрани асистента за спешно прекъсване в града и предните странични въздушни възглавници от моделната година 2023.

Като цяло, равнището на цените на четирите модела, както и на всички останали модели на автомобилния пазар, се увеличи внезапно през последните 10 години. Mitsubishi е поскъпнало с 47 на 100, фиатът даже с 61 на 100. Най-значителното нарастване на цените има при Sandero - до 2019 година се оферираше за по-малко от 7 000 евро, през днешния ден базовият модел с базов мотор стартира от 11 300 евро. Това подхожда на инфлация от 62 %.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР