Броят на затворниците във Франция достигна нов рекорд на 1

...
Броят на затворниците във Франция достигна нов рекорд на 1
Коментари Харесай

Франция отчита рекордно ниво на пренаселеност на затворите в страната

Броят на пандизчиите във Франция доближи нов връх на 1 март - близо 77 000 души, сочат оповестени през вчерашния ден данни на Министерството на правораздаването, представени от Франс прес.

Изправен пред тази хронична претъпканост на пандизите във Франция, в средата на този месец Съветът на Европа изрази своето " надълбоко безпокойствие " от обстановката.

Френските управляващи започнаха редица ограничения, с цел да се опитат да се оправят с тази претъпканост на пандизите: да вземем за пример възбрана на присъди за отнемане от независимост за по-малко от един месец, понижаване на присъдите, домакински арест с електронна гривна и наказание на общественополезен труд. Тези ограничения обаче се оказаха незадоволителни.

Публикуваните през днешния ден цифри са най-високите, регистрирани в миналото във Франция, и възлизат на 76 766 пандизчии.

Това значи внезапно увеличение на броя на хората, принудени да спят на матраци на пода заради липса на нарове.

На 1 март 3099 пандизчии са спали на матрак на пода, до момента в който преди година те са били 2026. За една година броят на пандизчиите се е нараснал с 6,1 %.

Тенденцията не демонстрира признаци на възстановяване: в навечерието на Олимпийските игри в Париж управляващите си сложиха за цел " нулева престъпност ", а съдилищата се приготвят да усилят броя на правосъдните каузи по бързата процедура, които са причина за огромния брой лишени от независимост.

 Съветът на Европа прикани френските управляващи да " прегледат съществено и бързо концепцията за въвеждане на наложителен народен механизъм за контролиране на пандизите ".

Френското държавното управление към момента възнамерява да сътвори 15 000 нови места в пандизите до 2027 година

Според профсъюза на чиновниците в пандизите " цялостното обезпечаване на 15 000 спомагателни места, планувани за интервала до 2027 година, няма да разреши на затворническата администрация да реализира задачата си 80 % от арестуваните да са настанени в самостоятелни килии ".

На 1 март процентът на пандизчиите в самостоятелни килии е бил единствено 39 %, показва Агенция Франс Прес.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР