Броят на заразените с новия коронавирус (COVID-19) в Румъния се

...
Броят на заразените с новия коронавирус (COVID-19) в Румъния се
Коментари Харесай

Румъния надхвърли 50 000 заразени с коронавирус

Броят на инфектираните с новия ковид (COVID-19) в Румъния се усили с 1 295 души през миналото денонощие, с което от началото на епидемията в северната ни съседка публично записаните инфектирани към този момент са общо 50 886 души, оповестиха от държавното управление, откакто страната е в положение на паника, което би трябвало да завърши до две седмици, оповестява "Ройтерс ".
От началото на епидемията в Румъния на 26 февруари общо 2 343 души са умряли, а 27 007 души са се възстановили.
През март президентът Клаус Йоханис разпореди налагането на строга обсада, която да помогне за преодоляване на разпространяването на вируса, а по-късно размени изключителното състояние с по-мек режим на паника.
Опозиционните социалдемократи се надяват да смъкват държавното управление на центристкото малцинство на премиера Людовик Орбан в парламентарен избор на съмнение до края на идващия месец, обвинявайки го в неприятно справяне с епидемията.
Около една трета от инфектираните в Румъния са съсредоточени в четири области: столицата Букурещ, северният град Сучава, средновековния град Брашов в Трансилвания и окръг Арджеш.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР