Броят на заразените с COVID-19 ще продължи да се увеличава.

...
Броят на заразените с COVID-19 ще продължи да се увеличава.
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Броят на заразените с COVID-19 ще продължи да се увеличава

„ Броят на инфектираните с COVID-19 ще продължи да се усилва. Тази седмица в работните дни може да достигнем и върхове на дневна заболеваемост ”. Това предизвести пред Нова телевизия вирусологът проф. Тодор Кантарджиев.

Той изясни, че главната опасност за нашето общество сега е огромната краткотрайната неработоспособност - част от хората ще би трябвало да си бъдат у дома. Те няма да са доста заболели, само че няма да са на работа. " Трябва да се създадат графици и обособени екипи в предприятията, би трябвало да има взаимозаменяемост, в случай че не искаш да ти спре предприятието ", предизвести проф. Кантарджиев и уточни, че с изключение на имунизацията, това е най-важното сега.

Проф. Кантарджиев е безапелационен, че хората със признаци на ковид би трябвало да си останат у дома. „ Заразените не би трябвало да вървят на работа. Ако някого го нервира гърлото или има хрема и кихане – дано си остане у дома ”, разяснява той.

„ За страдание при Омикрон има пет пъти по-голяма възможност да го прекараш повторно. Който е боледувал преди повече от 4-5 месеца – дано се имунизира. Притеснява ме и това, че не знаем при Омикрон какво се случва с така наречен „ късен Коронавирус ”. Не е ясно и какъв брой ще трае имунитета след този вид на ковид ”, уточни още Кантарджиев.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР