Броят на загиналите в най-кървавото масово убийство в историята на

...
Броят на загиналите в най-кървавото масово убийство в историята на
Коментари Харесай

18 са загиналите в най-кървавото масово убийство в историята на Канада

Броят на починалите в най-кървавото всеобщо ликвидиране в историята на Канада се усили до 18 души, заяви през днешния ден министър председателят Джъстин Трюдо, представен от Ройтерс.

"Стрелец лиши живота на минимум 18 души, измежду които жена в униформа, чиято работа е да опазва животи, даже в случай че с това заплашва личния си живот ", сподели Трюдо.

Убитата полицайка при нападението в провинция Нова Скотия се споделя Хайди Стивънсън.

"Това е безсърдечен акт на един човек. Засега се опитваме да разберем какво се е случило, само че следствието продължава и мога да уверя, че то ще бъде осъществено обширно ", сподели Трюдо, представен от ТАСС. Той прикани канадските медии да не загатват имената и да не демонстрират фотоси на жертвите на тази покруса.

Стрелба с доста жертви в Канада, стрелецът е арестуван

Гейбриъл Уортман, на 51 години, откри нощес огън по хора в град Портапик, а по-късно и в редица други обитаеми места в радиус от 90 км от Портапик. Нападателят, който е бил дегизиран като служител на реда по време на траялото 12 часа нахлуване, е мъртъв.

Нападението става в разгара на напъните на Канада да се пребори с епидемията от ковид, заразил в страната 35 392 души. От COVID-19 в страната са умряли 1506 души, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция. В съпоставяне с през вчерашния ден броят на инфектираните скочи с 1611 души, което е с съвсем 7 % повече.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР