Броят на загиналите след изригването на вулкана Семеру в индонезийската

...
Броят на загиналите след изригването на вулкана Семеру в индонезийската
Коментари Харесай

Жертвите от изригването на вулкан в Индонезия станаха 39

Броят на починалите след изригването на вулкана Семеру в индонезийската провинция Източна Ява през уикенда набъбна на 39 души, съобщи ДПА, като се базира на представител на екипите, издирващи потърпевши и оживели . Все още се търсят 12 души, оповестени за изчезнали.

Изригването накара селяните в региона Лумаджанг да избягат в смут от домовете си, откакто в небето се издигна голям дирек пушек, а по скатовете на вулкана се стече лава.

Десетки бяха ранени, най-вече с тежки изгаряния, а повече от 4000 души трябваше да изоставен домовете си поради бедствието, оповестиха публични лица.

Индонезийският президент Джоко Уидодо , който посети мястото през вчерашния ден, даде обещание да реалокира повече от 2000 фамилии на по-безопасни места, където ще бъдат издигнати нови къщи.

Вулканът с височина близо 3700 м се намира в националния парк Бромо Тенгер Семеру . Той изригва няколко пъти от декември предходната година насам. Това е най-високата планина на остров Ява, където живеят 145 млн. души. Индонезия се намира на Тихоокеанския огнен пръстен - регион, прочут със сеизмичните си земетресения, и има към 128 дейни вулкана.
 
 Издирват 12 души след изригването на вулкан в Индонезия БТА
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР