Броят на загиналите при въздушните удари, нанесени от Пакистан срещу

...
Броят на загиналите при въздушните удари, нанесени от Пакистан срещу
Коментари Харесай

Девет души са загинали при въздушните удари на Пакистан в Иран

Броят на починалите при въздушните удари, нанесени от Пакистан против гранично село в югоизточен Иран, доближи 9 души, съобщи иранската новинарска организация ИРНА.
Прочетете още
Заместник-губернаторът на провинция Систан и Белуджистан Алиреза Мархамати сподели, че са починали още двама мъже. По-рано формалният представител удостовери, че по време на въздушното нахлуване са убити три дами и четири деца, които не са ирански жители.

Пакистанското външно министерство заяви, че е направило удари против военни цели в Иран в отговор на офанзивите на своя територия.

Поразени са терористични цели в провинция Систан и Балучестан на границата сред Иран и Пакистан, съобащват от Исламабад. От външното министерство акцентират, че нападенията са свързани напълно със сигурността и националните ползи и Пакистан почита суверенитета и териториалната целокупност на Иран.

Преди дни Иран нападна позиции на терористична формация на пакистанска територия.

Техеран и Исламабад постоянно си разменят обвинявания, че и двете страни позволяват в граничните региони да оперират терористични групировки.

Размяната на удари сред двете страни е следващото напрежение в региона на Близкия изток от началото на войната сред Израел и Хамас.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР