Броят на загиналите при пожар в тайванска фабрика за топки за голф нараства до 10. Четири от жертвите са пожарникари

...
Издирвателни екипи са открили още три тела на мястото на
Коментари Харесай

Издирвателни екипи са открили още три тела на мястото на фабрика за топки за голф пожар в Южен Тайван, увеличавайки броя на жертвите до 10

От Асошиейтед прес, 24 септември 2023 г., 3:11 ч. Тайван, увеличавайки броя на жертвите до 10, според съобщения в тайванските медии.

Launch Technologies, операторът на завода, е основен глобален доставчик на топки за голф.

Четирима от жертвите са пожарникари. Тайванската централна новинарска агенция, цитирайки служител на пожарната в окръг Пинтун, каза, че експлозия е причинила срутването на част от сградата около 18:10 часа. в петък, хващайки пожарникари и работници под развалините, последва втора експлозия 20 минути по-късно.

Две тела бяха намерени в неделя сутринта, а последното беше извадено следобед . Около 100 души бяха ранени при пожара в технологичния индустриален парк Pingtung. Огънят е потушен едва на следващия ден. Причината остава неясна.

Тайван е основен производител на топки за голф с фабрики, доставящи големи марки, включително Callaway, TaylorMade, Bridgestone, Mizuno и Wilson, според 2021 г. годишен отчет на Launch Technologies Co.

Launch Technologies, която е листвана на борсата в Тайпе, изпрати около 260 милиона топки за голф миналата година, което представлява една пета от общата сума в световен мащаб, съобщи Централната информационна агенция. Около 80 процента от продажбите му са в Съединените щати.

Министерството на труда заяви в събота, че ще започне разследване за безопасност на труда срещу Launch Technologies и компанията майка. Фабриката, която е в зона за експортна обработка, е била глобявана в миналото за нарушения, открити по време на инспекции, каза Централната информационна агенция.

Тайванският президент Цай Инг -уен пътува до окръг Пингтунг в събота и се срещна с жертви и техните семейства, съобщи тайванският телевизионен оператор TVBS.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР