Броят на загиналите при опустошителните наводнения в източния либийски град

...
Броят на загиналите при опустошителните наводнения в източния либийски град
Коментари Харесай

Жертвите на наводненията в Либия достигнаха 5200

Броят на починалите при опустошителните наводнения в източния либийски град Дерна доближи към 5200 души, заяви представител на министерството на вътрешните работи на едно от съперничещите си либийски държавни управления, съобщи ДПА.

Спасителите към момента търсят телата на починалите в наводненията, заяви за ДПА Тарек ал-Хараз, представител на министерството на основаното в източната част на страната държавно управление.

Не беше допустимо да се ревизират през самостоятелен източник тези данни.

По данни на Международната федерация на сдруженията на Червения кръст и Червения полумесец към 10 000 души са в неопределеност.

Ал-Хараз сподели също, че една четвърт от Дерна е разрушена или отнесена в морето. Дерна беше градът, който пострада най-тежко от наводненията, провокирани от мощната стихия " Даниел ", която мина през Източна Либия от неделя. По време на бурята в града се срутиха стените на два язовира.

Две съперничещи си държавни управления се борят за властта в Либия, която през последните години е в хаоса на безредици. Едното е основано в източната част на страната, а другото - в столицата Триполи, в западната част. 

Признатото от Организация на обединените нации държавно управление в Триполи даде обещание през вчерашния ден милиони помощи за регионите, опустошени от бурята, макар че то не управлява района в източната част на страната.

Правителството, ръководено от Абдул Хамид Дбайба, ще даде помощ в размер на 2 милиарда либийски динара (около 410 млн. долара) за финансиране на възобновяване на мощно потърпевшите от наводненията региони в Източна Либия, оповестява либийската осведомителна организация ЛАНА.

Районите на бедствието в източната част на северноафриканската страна са под контрола на съперническо държавно управление, ръководено от военачалник Халифа Хафтар.

Българска телеграфна агенция
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР