Броят на загиналите при нападението в концертна зала в Москва

...
Броят на загиналите при нападението в концертна зала в Москва
Коментари Харесай

Броят на жертвите от атентата в Москва достигна 140. Търсенето на тела е прекратено

Броят на починалите при нападението в концертна зала в Москва набъбна на 140 души, оповестиха съветските управляващи. Издирването на тела е прекъснато.

Новината идва, откакто на 22 март четирима въоръжени мъже с огнестрелни оръжия и запалителни оръжия.

В сряда министърът на опазването на здравето Михаил Мурашко сподели, че четирима от 76-те потърпевши, които са в болница, са в сериозно положение. Ден по-рано приключи разчистването на отломките от залата.

По-рано бяха повдигнати обвинявания на за осъществяване на терористичен акт. Други четирима са упрекнати, че са помагали на нападателите.

На фона на това хората от Централна Азия, които живеят в Русия, са подложени на възходящ напън и се сблъскват с антимигрантски настроения след нападението. Тази седмица няколко служащи мигранти от Узбекистан и Таджикистан бяха арестувани и разпитвани в продължение на часове в Москва.

За нападението (ИД). Въпреки че ИД не е показала категорично някой от своите клонове, западните разследващи служби и специалисти упрекват за случая Ислямска държава-Хорасан (ИД-Х).

Кремъл в нападението. Федералната работа за сигурност (ФСБ) упрекна и Англия за връзки с атентата. Киев и Вашингтон, а Съединени американски щати настояват, че са предизвестили Москва за идна офанзива две седмици преди случая.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР