Броят на военнослужещите на САЩ, които са били ранени при

...
Броят на военнослужещите на САЩ, които са били ранени при
Коментари Харесай

64 вече са ранените при ракетния удар на Иран по базите на САЩ в Ирак

Броят на военнослужещите на Съединени американски щати, които са били ранени при ракетния обстрел на Иран по американските бази в Ирак, набъбна до 64 души, оповестиха от Пентагона.

Според американското военно министерство потърпевшите са диагностицирани с леки черепно-мозъчни контузии. Тази диагноза е била сложена на още 14 военнослужещи спрямо предходния отчет, който беше оповестен в сряда.

Тридесет и девет души от потърпевшите към този момент са се върнали на работа.

На 3 януари Съединени американски щати направиха интервенция с безпилотен аероплан в иракската столица Багдад, при която унищожиха висшия ирански военачалник Касем Солеймани. В отговор Иран предприе ракетни набези против иракски бази, където са ситуирани американски военнослужещи.

Първоначално президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп и управлението на Пентагона обявиха, че няма жертви и потърпевши при ракетния обстрел на Иран. Тръмп подчертава върху това, когато изясни решението си да не отвръща на удара на Иран и да се ограничи до налагането на нови наказания.

След това американските военни бяха принудени да признаят, че има потърпевши. Освен това броят им непрестанно се усилваше. Пентагонът изясни това с обстоятелството, че признаците на пострадванията може да не се появят незабавно и първичната оценка на положението на военните може да се разграничава от окончателната диагноза.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР