Броят на убитите в Сирия тази година е най-малкият на

...
Броят на убитите в Сирия тази година е най-малкият на
Коментари Харесай

Броят на убитите в Сирия тази година е най-малкият от началото на конфликта

Броят на убитите в Сирия тази година е най-малкият на годишна основа от началото на спора преди близо едно десетилетие, заяви Българска телеграфна агенция, като се базирайки се на неправителствена мониторингова организация.

Сирийският център за наблюдаване на правата на индивида заяви през днешния ден, че през 2020 година войната в страната е взела повече от 6800 жертви, измежду които над 1500 цивилни. За съпоставяне предходната година в Сирия бяха убити повече от 10 хиляди души. Конфликтът взе най-вече жертви през 2014 година - 76 хиляди.

Тази година в Сирия са били убити над 1500 цивилни, измежду които 231 малолетни, повече от 1500 сирийски бойци, над 1000 проправителствени бойци - сирийци и чужденци, 1500 джихадисти, 537 от които от групировката "Ислямска страна ", както и 172 индивида от доминираните от кюрдите Сирийски демократични сили.

Най-малкият брой жертви от началото на спора се изяснява с намалялата активност на сраженията, изключително след постигането на съглашение за преустановяване на огъня в Северозападна Сирия - последния бастион на бунтовниците и джихадистите в страната, както и с ограниченията за ограничение на разпространяването на новия ковид.

От началото на войната през март 2011 година са били убити 387 хиляди души, измежду които 117 хиляди цивилни, сочат данни на основаната във Англия неправителствена организация, която разполага с мрежа от информатори в Сирия. Повече от половината от хората, живели в страната преди войната, са били принудени да изоставен дома си. По данни на Организация на обединените нации 6,7 милиона души са вътрешно разселени, а 5,5 милиона са потърсили леговище в чужбина.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР