Броят на страните с независима от САЩ позиция ще се

...
Броят на страните с независима от САЩ позиция ще се
Коментари Харесай

Косачов: Броят на зависимите от САЩ страни ще намалее

Броят на страните с самостоятелна от Съединени американски щати позиция ще се усили в близко бъдеще във връзка със събитията по света, макар противоположните упования на Вашингтон. Това мнение изрази в четвъртък заместник-председателят на Съвета на федерацията на Русия, Константин Косачов, представен от ТАСС.

" Американците толерират единствено един суверенитет в света - своя личен. Те го постановат. И динамичността на актуалните интернационалните връзки се дефинира само от съотношението на броя на страните, капитулирали пред тази позиция, и останалите ", написа сенаторът в своя канал в Telegram.

" Това, което се случва в този момент, съгласно изчисленията на американците, би трябвало доста да усили броя на капитулиралите. Сигурен съм, че ще се случи тъкмо противоположното. Светът наподобява прекомерно непоносим в действителност с единствената суверенна мощ, която трансформира извънсъдебни разправи против непокорните страни в главен инструмент на нейната външна политика ", добави той.

Косачов напомни, че в навечерието на срещата на външните министри на страните от НАТО в Брюксел, мненията за по нататъшните стъпки към Руската федерация се разминават заради обстановката към Украйна. По-специално, балтийските страни и Полша упорстват за цялостно спиране на връзките с Русия, до момента в който Франция, Германия и Турция смятат за належащо да поддържат контакти с съветското държавно управление, без значение от актуалната обстановка. " И в този момент дано наложим тези различия върху характера на връзките на съответните страни с единствения водач на НАТО - Съединени американски щати. Полша и балтийските страни са безспорни спътници, лоялността към Съединени американски щати е обществено деклариран приоритет номер едно на външната им политика. Франция, Германия и Турция си разрешават независимост, за което се натъкват на американски порицания (Германия за " Северен поток-2 ", Франция за атомните подводници, Турция за С-400) ", означи заместник-председателят на Съвета на федерацията.

Според него в този момент " се получава елементарна формула ", когато отстъпването на личния суверенитет " в интерес на Съединени американски щати е равно на отлични връзки с Вашингтон и състрадание от всевъзможни грехове ", а " опазване и още повече проявяване на суверенитета е равно на усложняване на връзките със Съединените щати до наказателни наказания. "

" Русия и Китай са безусловно суверенни. Следователно всички разтърсвания в интернационалните връзки, поредно предизвикани от не по-малко суверенните Съединени американски щати, само че в съюз с многочислени несуверенни спътници, произтичат от горната формула ", съобщи политикът.

Припомняме, че основният стопански консултант на президента Джо Байдън съобщи, че Съединени американски щати са предизвестили Индия да не си партнира прекомерно тясно с Русия след нашествието в Украйна, осведоми Би Би Си (BBC).

Индия отхвърли да наложи наказания против Русия, както направиха други страни.

Страната, която Съединени американски щати виждат като противопоставяне на мощта на Китай в Азия, е най-големият вносител на съветски оръжия, съгласно Bloomberg.

Това идва, откакто заместник-съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати, Далип Сингх, направи публично посещаване в Индия предходната седмица, цитира news.bg.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР