Броят на станциите за зареждане на електрически превозни средства (EV)

...
Броят на станциите за зареждане на електрически превозни средства (EV)
Коментари Харесай

10 000 зарядни станции: Електромобилите в тази наша съседка стават все по-масови

Броят на станциите за зареждане на електрически транспортни средства (EV) в съсдена Турция може да доближи до 10 000 още до края на 2023 година. Това настояват представители на автомобилната промишленост, представени от Daily Sabah. Според специалистите, една от главните аргументи за растежа на покупката на електрическите автомобили, а надлежно и на увеличението на станциите за зареждане, е невижданото търсене на първия турски електрически електрически автомобил Togg .

Тенденцията към по-голямо приемане на задвижвани с акумулатори коли набира сериозен ритъм в Турция - наклонност, която беше в допълнение подсилена от обстоятелството, че над 100 000 предварителни поръчки бяха за Togg бяха декларирани единствено през първата седмица след старта на продажбите на 16 март.

Предварителните поръчки на турския електрически автомобил са 177 467 към 29 март , разгласи автомобилният производител.
 $50 000: TOGG разкри цените на първия модел турски коли
$50 000: TOGG разкри цените на първия модел турски коли

Доставките ще стартират в края на март

Търсенето накара марката да усили броя на колите от своя EV модел, наименуван T10X, който ще стартира да се доставя от април с налични 20 000 бройки, по отношение на в началото плануваните 12 000. Купувачите пък ще бъдат определени посредством цифров чоп, който е плануван за 30 март.

" Поръчките дават явен намек за потребността от развиване на зарядната инфраструктура ", съобщи ръководителят на Асоциацията на електрическите и хибридни транспортни средства в Турция (TEHAD) - Беркан Байрам.

" Ние имаме потребност от доста повече станции за зареждане, като се има поради, че търсенето, получено от Togg в предварителните продажби, доближи 100 000 за една седмица. Предвиждам, че общата ни мрежа за зареждане ще доближи 10 000 до края на годината ", прибавя Байрам.

Освен инфраструктурата, която към този момент е основана от разнообразни оператори от частния бранш или е планувана за идни интервал, Togg основава и лична мрежа от станции за зареждане в цяла Турция под марката Trugo .

Над 1000 станции, които ще разполагат с потенциал за зареждане сред 180 киловата (kW) и 300 kW, би трябвало да бъдат пуснати на над 600 места в 81 провинции. Постоянно възходящият интерес и вложенията помогнаха на Турция през днешния ден да може да се похвали с мрежа от цели 6500 станции за зареждане .

" Не можем да кажем обаче, че този брой е задоволителен ", акцентира Байрам. 
 Togg - Първата Made in Turkey кола ще се продава в чужбина и то напълно скоро
Togg - Първата Made in Turkey кола ще се продава в чужбина и то напълно скоро

Togg има проекти да се листне на фондова борса в чужбина

Към днешна дата 122 компании са получили лицензи за оператори на станции за зареждане на електрически автомобили. За съпоставяне, през 2020 година те бяха едвам 5. Масовото произвеждане на новата турска електрическа кола стартира в края на октомври предходната година, а от Togg неотдавна оповестиха, че техният изцяло електрически T10X в началото ще се продава с един мотор и две варианти за акумулатори.

Моделът ще има обсег от 314 или 523 километра (195 или 325 мили), според от размера на батерията. Първата версия на T10X е в положение да форсира от нула до 100 км/ч (62,14 мили/ч) за 7,6 секунди , до момента в който втората, чиято доставка ще стартира на 29 октомври, може да направи 0-100 км/ч за 4,8 секунди. Втората версия също има задвижване на четирите колела, разполагаща с мощ 320 kW (435 конски сили).

Турският еелектрически автомобил се създава от консорциум от пет локални компании , наречени Automobile Initiative Group of Türkiye или Togg, в съдействие със Съюза на камарите и стоковите тържища на Турция (TOBB). Консорциумът подписа договорка с Farasis - една от най-известните компании в света за създаване на фабрика за литиево-йонни акумулатори покрай индустриалната площадка на Togg в северозападната провинция Бурса.

Батериите на Togg T10X могат да се зареждат от 20% до 80% за по-малко от 28 минути на станции за бързо зареждане.

Наскоро от компанията оповестиха, че желаят да създаде до 20 000 коли тази година. Въпреки че е на ниско равнище спрямо световните стандарти, постигайки това равнище на продукция Togg ще удвои повече от два пъти парка от електрически коли на Турция в границите на една година. Марката има за цел да създаде 1 милион автомобила в петте си сегмента до 2030 година.
 Държавите в Европейски Съюз с най-вече и с минимум зарядни станции за коли
Държавите в Европейски Съюз с най-вече и с минимум зарядни станции за коли

Според ACEA, в България има 1091 точки за зареждане на електромобили
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР