Броят на поставените ваксини в Индия на дневна база спадна

...
Броят на поставените ваксини в Индия на дневна база спадна
Коментари Харесай

Индия е застрашена от нова COVID-19 вълна

Броят на поставените ваксини в Индия на дневна база спадна с до 73 на 100 през последните седмици, съобщи ДПА, цитира Българска телеграфна агенция.

Данни на здравното министерство сочат, че за последното денонощие са били сложени единствено 1,16 милиона дози, при връх от 4,3 милиона на 5 април.

Според специалисти, единственият метод за попречване на трета вълна от Ковид-19 е всеобщото имунизиране.

Въпреки че Индия е световен център за произвеждане на ваксини, в страната са изцяло имунизирани едвам малко над 3 на 100 от популацията от 1,3 милиарда души.

Правителството на Нарендра Моди е подложено на критика за закъснение в закупуването и одобряването на ваксини, както и за това, че над 60 милиона дози са изнесени зад граница.

Ако не бъде реализирано ускорение акцията по имунизиране и не се съблюдава подходящо за COVID-19 държание, има възможност от поява на трета вълна през идващите 6 до 8 месеца, предизвести водещият академик М. Видясагар по локална телевизия. Министърът на опазването на здравето Харш Вардан съобщи, че до края на годината Индия ще си обезпечи 2,67 милиарда дози коронавирус ваксини и ще е в положение на ваксинира най-малко пълнолетното си население.

През последните седмици Индия се бори с втора вълна, популяризирала се в селските региони. През последните 24 часа са регистрирани още 276 000 новозаразени с ковид, а 3874 души са умряли.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР