Броят на новорегистрираните случаи на коронавирус по света продължава да

...
Броят на новорегистрираните случаи на коронавирус по света продължава да
Коментари Харесай

СЗО каза къде все още бушува Ковид

Броят на новорегистрираните случаи на ковид по света продължава да понижава, като изключение вършат единствено Северна и Южна Америка и Африка, заяви Световната здравна организация, представена от Асошиейтед прес.

В седмичния си отчет за пандемията, публикуван във вторник вечерта, здравната организация на Организация на обединените нации сподели, че в международен мащаб са регистрирани към 3,5 млн. новозаразени и над 25 хиляди умряли, което съставлява спад надлежно с 12 и 25%.

Тенденцията на понижаване на записаните инфекции стартира през март, макар че доста страни анулираха стратегиите си за всеобщо тестване и наблюдаване, което прави прецизното броене на случаите извънредно мъчно.

СЗО сподели, че има единствено два района, в които записаните инфекции с ковид са се нараснали: Северна и Южна Америка с 14 % и Африка с 12 %. Броят на случаите остава постоянен в Западно-Тихоокеанския район, а във всички останали елементи на света той понижава, показва организацията.

Генералният шеф на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус тази седмица предизвести по време на брифинг, че " увеличението на случаите допълнително от 50 страни приказва за способността на вируса да провокира нови огнища на болест.

Тедрос сподели, че разновидности на болестта, в това число и мутирали версии на мощно заразния Омикрон, водят до ново повишение на инфекциите в няколко страни, измежду които и Южна Африка - първата страна в света, в която през ноември беше открит точно Омикрон разновидността, осведоми Българска телеграфна агенция. 

Той уточни, че релативно високите равнища на групов имунитет предотвратяват високия растеж на хоспитализации и смъртни случаи, само че предизвести, че " тази наклонност не е обезпечена за места, където равнищата на имунизация са ниски ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР