Броят на новите случаи на коронавирус в Германия отбеляза днес

...
Броят на новите случаи на коронавирус в Германия отбеляза днес
Коментари Харесай

Коронавирусът в Европа: Броят на новозаразените в Германия се повишава шести пореден ден

Броят на новите случаи на ковид в Германия означи през днешния ден растеж за шести следващ ден, до момента в който разновидността Делта продължава да се популяризира, съобщи ДПА.

Правителственият институт за надзор и предварителна защита на болесттите " Роберт Кох " съобщи, че за последните седем дни показателят на новите случаи се е повишил до 6,4 нови случая на заразяване на 100 000 души. Този индикатор беше понижен под 5 при започване на юли, след ускоряването на имунизационната акция, което докара до стъпки за облекчение на рестриктивните мерки в страната и сътвори нови благоприятни условия за летните почивки,

Рано сутринта през днешния ден немските здравни управляващи оповестиха също, че дневният брой на случаите е повишен до 324. Преди седмица броят им беше 212. В страната бяха маркирани два смъртни случая за последните 24 часа, по последните данни.

Около 43 на 100 от популацията на Германия към този момент е напълно имунизирано.

Тобиас Ханс, министър председател на дребната западна провинция Саар се причисли към други водещи политически фигури, като насочи през вчерашния ден апел за ново облекчение на наложените правила, до момента в който темпото на имунизация нараства.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР