Броят на молбите за убежище в Австрия продължава да намалява,

...
Броят на молбите за убежище в Австрия продължава да намалява,
Коментари Харесай

Австрия ни е върнала 76 души от началото на годината съгласно Дъблинското споразумение

Броят на молбите за леговище в Австрия продължава да понижава, заяви австрийската новинарска организация АПА, представена от Българска телеграфна агенция.

През февруари са подадени 2183 такива молби - със 104 по-малко от януари и спад от 19 % спрямо февруари 2023 година. През първите два месеца на тази година са подадени 2509 молби по-малко, в сравнение с през същия интервал на предходната.

От друга страна, до момента през тази година леговище е предоставено в 3277 случая. Освен това са издадени 1404 позволения за субсидиарна протекция и 208 филантропични позволения за престояване. Докато при даването на леговище делът на негативните решения е малко по-висок от този на позитивните, то при субсидиарната протекция е противоположното. Удовлетворена е била една десета от молбите за престояване по изключително значими аргументи.

" Другите решения ", засягащи 849 случая, включват хора, които са подали молба за леговище, само че по-късно (незаконно) са отпътували за страната, която е тяхна последна цел за престояване.

Делът на дамите, търсещи леговище, остава относително висок и през тази година. Те съставляват 44 % от претендентите. Миналата година общо 76 % от претендентите за леговище са били мъже. Що се отнася до възрастовите групи, доминират хората на възраст от 18 до 35 години. От Сирия идват 61 % от търсещите леговище, а 10 % - втората по величина група - от Афганистан.

От обществената помощ за застраховане на главните потребности при започване на март са се възползвали 76 277 души. Около половината (52 процента) от тях са от Украйна.

От 2037 депортации, осъществени от Федералната работа за имиграция и леговище, 893 са осъществени независимо, а 1144 са насилствени. По данни на министерството на вътрешните работи 39 % от тези хора са били наказани за престъпни закононарушения. Често обаче това са били жители на Европейски Съюз, а не хора, търсещи леговище.

Министерството на вътрешните работи отбелязва също по този начин, че до края на февруари по Дъблинското съглашение на България са били върнати 76 души, измежду които 56 сирийски и 13 афганистански жители.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР