Броят на жертвите в резултат на срутването на осеметажна жилищна

...
Броят на жертвите в резултат на срутването на осеметажна жилищна
Коментари Харесай

Ердоган посети мястото на рухналата сграда в Истанбул, 17 са вече загиналите

Броят на жертвите вследствие на сриването на осеметажна жилищна постройка преди три дни в Истанбул доближи 17 души, заяви министърът на опазването на здравето Фахреттин Коджа, представен от ДПА и Българска телеграфна агенция.

Министърът съобщи, че спасителите са извадили отдолу под руините тялото на 44-годишен мъж. Четиринайсет души са избавени до момента, като седем от тях получават интензивни грижи в болничното заведение, съобщи телевизия ТРТ.

Президентът Реджеп Тайип Ердоган посети мястото на случая през днешния ден дружно с вътрешния министър Сюлейман Сойлу.

" Има доста уроци, които би трябвало да научим от този случай. Ние изрично ще предприемем нужните ограничения ", уточни турският държавен глава. По-късно той посети и някои от потърпевшите при сриването в болница " Лютфи Кърдар " в квартал Картал. Осеметажният жилищен блок, намиращ се в квартал Картал на азиатския бряг на Истанбул, се срути в 16 часа (местно време) на 6 февруари. Турски медии разясниха, че случаят е разкрил казуса на страната с противозаконното строителство и съставлява сигнален сигнал за рисковете при вероятно земетресение.

Последните три етажа на рухналата постройка са били издигнати нелегално, удостовери валията на Истанбул Али Йерликая в сряда. Сойлу съобщи по-рано през днешния ден, че издирвателната интервенция е бяла спряна през нощта поради риск от сриване на прилежащи жилища. Екипите не престават да следят прилежащата постройка, а жителите й са евакуирани.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР