Броят на жертвите при земетресението в Източен Афганистан тази нощ

...
Броят на жертвите при земетресението в Източен Афганистан тази нощ
Коментари Харесай

Най-малко 920 жертви на земетресението в Афганистан

Броят на жертвите при земетресението в Източен Афганистан тази нощ доближи минимум 920. Около 620 индивида са ранени, сподели представител на талибанските управляващи пред телевизия Толо нюз, предадоха ТАСС и Българска телеграфна агенция.

Последно беше обявено за минимум 255 жертви.

Земетресението с магнитуд 5,9 е станало на дълбочина 10 км към 01,30 ч през днешния ден, напълно покрай границата с Пакистан, уточни Американският сеизмологичен институт, представен от Франс прес.

По негови данни е имало и втори трус с магнитуд 4,5 съвсем на същото място и по същото време.

Трусът е станал на дълбочина от 30 км, с епицентър на 42 км югозападно от Хост - основния град на едноименната източна провинция, граничеща с Пакистан, осведоми по-рано Европейско-средиземноморският сеизмологичен център, представен от ТАСС.

Повечето от доказаните жертви са в граничещата с Пакистан афганистанска провинция Пактика. Съобщения за починали има също в Хост и друга източна провинция - Нангархар. Земетресението е било усетено в столицата Кабул, също в Пакистан и Индия.

500 души били ранени съгласно известие в туитър на държавния представител Мохамед Наим, представен от Агенция Франс Прес.

Много здания са развалени и хората са блокирани вътре, съобщи за Агенция Франс Прес заместникът му Билал Карими. " Призоваваме избавителните служби неотложно да подкрепят жертвите от земетресението, с цел да се избегне филантропична злополука ", написа той в Туитър.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР