Броят на жертвите от поредицата от земетресения в Западен Афганистан

...
Броят на жертвите от поредицата от земетресения в Западен Афганистан
Коментари Харесай

Ужасът в Афганистан расте. Рекорден брой жертви

Броят на жертвите от поредицата от трусове в Западен Афганистан набъбна внезапно на 8 октомври до над 2000 души, до момента в който избавителните екипи търсеха оживели измежду руините на села, изравнени със земята, предададоха авторитетни интернационалните уеб сайтове.

Броят на починалите от земетресението в Афганистан възлиза на 2053, 9240 ранени и 1329 домове са развалени или разрушени “, заяви Reuters, базирайки се на министерството на бедствията.
-->
На 7 октомври беше записано земетресение с магнитуд 6,3 по скалата на  Рихтер, последвано от осем мощни вторични труса, раздруса труднодостъпни региони на 30 километра северозападно от столицата на провинцията Херат.

" За страдание, жертвите на процедура са доста повече “, съобщи заместник-говорителят на държавното управление Билал Карими рано в неделя, когато размерът на вредите стана явен.

" Броят на починалите е повече от 1000 души. Чакаме да забележим какви ще са окончателните числа “, добавя той. Малко по-късно цифрата нарастна на 2000 души.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР