Броят на жертвите от горските пожари, изпепеляващи западното крайбрежие на

...
Броят на жертвите от горските пожари, изпепеляващи западното крайбрежие на
Коментари Харесай

Още загинали, пожарите задушават западното крайбрежие на САЩ

Броят на жертвите от горските пожари, изпепеляващи западното крайбрежие на Съединени американски щати, продължи да нараства в неделя - управляващите се притесняват, че в овъглените руини на градове в няколко щата евентуално ще бъдат открити още тела, писа нощес The Guardian. В Орегон, където специалистите по спешни обстановки предизвестиха обществеността да чака „ всеобщ случай със смъртни случаи “, 40 000 са избягали от домовете си, повече от половин милион са получили заповед за евакуация в друга степен, а пламъците са изгорили повече от милион акра.
Известно е, че най-малко 33 души са умряли от експлоадирането на бедствието в средата на август, две трети от жертвите са в Калифорния и 10 - в Орегон, десетки са изчезналите. Пожарникарите не престават да се пробват да потушат съвсем 100 обособени пожара, в това число в щата Вашингтон, в Айдахо и Монтана.
Белият дом разгласи, че Тръмп ще посети Калифорния в понеделник за „ брифинг “ - ход, който провокира мощна рецензия от кмета на Лос Анджелис Ерик Гарсети. „ Нуждаем се от действителна помощ, материална помощ, която не се основава на нашата партийна принадлежност и не зависи от това по какъв начин сме дали своят вот на изборите " - сподели Гарсети. Според изказванията на президента, пожарите в щата са породени от неприятното стопанисване на горите и са управническа неточност, а не са разследване от климатичната рецесия. Сенаторът от Орегон Джеф Мъркли, демократ, съобщи пред ABC, че изказванията на Тръмп за „ плячкосване на гората “ са „ просто огромна и опустошителна неистина “.
Според някои политически наблюдаващи, президентът съзнателно е пренебрегнал рецесията, тъй като тя се разиграва в следени от демократите щати. Кандидатът за президент на Демократическата партия Джо Байдън и губернаторите на Калифорния, Орегон и Вашингтон (все демократи) обявиха, че пожарите са последица от световното стопляне. В ефира на ABC губернаторът на Вашингтон Джей Инсли сподели: „ Единствената влага в Източен Вашингтон бяха примесените с пепел сълзи на хора, които са изгубили домовете си. "
В Калифорния 28 дейни огромни пожара са изгорили 4375 кв. благи, а 16 000 пожарникари се пробват да потушат пламъците, съобщи заместник-директорът на Cal Fire Даниел Берлант.Димът също съставлява проблем за здравето на популацията. Замърсяването на въздуха в пламналите щати е близо до своя исторически най-много. Тези, които не се изтеглиха, поставят мокри кърпи в процепите на вратите и прозорците си, с цел да се предпазят от дима. Някои носят респираторни маски N95.
Има и една добра вест: същият пушек, който оцвети небето в Калифорния в оранжево, оказа помощ на пожарните и избавителни екипи да преодолеят пламъците, като блокира слънчевата светлина, понижи температурите и увеличи влажността, споделиха огнеборци. Димът основава по-хладни условия и в Орегон, само че на някои места записват най-мръсния въздух от най-малко 35 години. 
Някои обитаеми места приличаха на бомбардираните градове в Европа след Втората международна война, настояват очевидци. В Парадайз, Северна Калифорния, където пожарите лишиха 85 човешки живота преди съвсем две години, димът от горящите четвърт милиона акра покри града, който беше отчасти евакуиран предходната седмица.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР