Броят на жертвите на руските военни в Украйна вече надхвърля

...
Броят на жертвите на руските военни в Украйна вече надхвърля
Коментари Харесай

Над 50 000 руски военни са загинали във войната в Украйна

Броят на жертвите на съветските военни в Украйна към този момент надвишава 50 000, заяви Би Би Си.
Руската работа на Би Би Си, самостоятелната медийна група Mediazona и доброволци се занимават с преброяват смъртните случаи от февруари 2022 година. Те са открили, че през вторите 12 месеца на фронтовата линия, до момента в който Москва реализира по този начин наречената си " тактика на месомелачката ", броят на починалите е с близо 25% по-висок, в сравнение с през първата година, съобщи кореспондентът на БНР в Лондон.
Новите гробове в гробищата са помогнали да се открият имената на доста бойци. Освен това екипите на медията са проучили информация с отворен код от публични отчети, вестници и обществени медии. Според събраните данни повече от 27 300 съветски бойци са починали през втората година от борбата, което демонстрира голямата човешка цена, платена за териториалните придобивки.
Русия отхвърли коментар на Би Би Си. Общият брой на смъртните случаи - над 50 000, е осем пъти по-висок от единственото публично обществено удостоверение, обещано в миналото от Москва през септември 2022 година.
Действителният брой на съветските смъртни случаи евентуално ще бъде доста по-висок. Междувременно Украйна рядко разяснява мащаба на своите жертви на бойното поле.
През февруари президентът Володимир Зеленски сподели, че 31 000 украински бойци са били убити, само че оценките, основани на американското разузнаване, допускат по-големи загуби.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР